Hoşap Kalesi turizme açılıyor

Van-Hakkari Karayolu’nun 60. kilometresinde kayalıklar üzerine kurulu olan Hoşap Kalesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini topluyor.

Osmanlı Devleti’ne tabi Mahmudi Beyleri’nin inşa ettirdiği kale, ihtişamlı şekliyle günümüze ulaştı. Hoşap Kalesi’nin, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın girişimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde bu yıl başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

“Daha görkemli hale getireceğiz”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, “Hoşap Kalesi tarihi bir mekândır. Restorasyon çalışması bittikten sonra vatandaşımızın gezip görebileceği güzel bir mekân olacaktır. İnşallah burayı daha görkemli hale getireceğiz. İçerisinde fonksiyonunu kaybetmiş mekânlara fonksiyon verilmesiyle beraber kalenin görkemli bir yapıya dönüşeceğine inanıyorum. Böylece Van’ın kültür ve turizmine önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Balcı, Hoşap Kalesi’nin yanı sıra, Gevaş Selçuklu Mezarlığı düzenlemesi, Erciş Zortul Kümbeti, Süleyman Han Camii ve kentte büyük bir değer katacak olan eski Van şehriyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir