Her kış alıştığımız görüntüler geldi: Çıldır dondu

Çıldır Gölü, Kars-Ardahan sınırında yer alan ve 123 kilometrekarelik bir alana sahip olan doğal bir güzellik. Soğuk hava nedeniyle gölün yüzeyinde buz tabakaları oluşmaya başladı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van Gölü'nden sonra en büyük göl olan Çıldır Gölü'nün buzlu kısmı, Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyü mevkisinde ziyaretçilerini ağırlıyor. Atlı kızakçılar, göl kıyısındaki beyaz örtü üzerinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Ziyaretçilerden İlayda Üstünakın, gazetecilere gölün doğa harikası olduğunu belirterek, bir dahaki sefere gelmeyi düşündüklerini söyledi. Aslı Balcı ise Çıldır Gölü’nü gezmeye geldiklerini ve atlı kızakla gezme isteklerini, henüz gölün tamamen donmadığı için gerçekleştiremediklerini anlattı.

Fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli, Çıldır Gölü'nün Kars için önemli bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, kışın burada çekilen güzel görüntülere dikkat çekti. 

Gölün donma sürecini anlatan Beşli, buranın cazibe merkezi olduğunu söyleyerek turistleri ve fotoğrafçıları Çıldır Gölü’ne davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir