‘Heliski’ heyecanı Kaçkar Dağları’nda devam ediyor

‘Heliski’ heyecanı, Rize’nin Kaçkar Dağları’nda 18 yıldır devam ediyor. Sporcuların dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası’nda unutulmaz deneyim yaşamalarına olanak tanıyor.

Bu zorlu spor, dünyadaki en pahalı, elit ve tehlikeli dallardan biri olup, ciddi bir güvenlik ve izin sürecini gerektiriyor.

Türkiye'de Heliski'nin düzenlenebilmesi için bir dizi izin alınması şart; Rize ve Artvin Valilikleri, Genelkurmay Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Yaban Hayatı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden onay alınması gerekiyor.

Etkinlik öncesinde belirlenen uçuş rotaları ve izinler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından veriliyor. Pilotlar özel eğitim alırken, sporcular da yerleşim dışında ve kış şartlarında hayatta kalma eğitimlerinden geçiyor. 

Parkurda iletişimi sağlamak için telsizler, uydu telefonları ve GPRS vericileriyle donatılan sporcular, ayrıca çığ riskine karşı airbag çantalarıyla kayıyorlar.

Kaçkarlar, Heliski tutkunları için dünyada öne çıkan 10 nokta arasında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir