Hayalet Köy: Kayaköy

Muğla’nın tarihi ve doğal özellikleriyle ün salmış Fethiye ilçesinde bulunan ve hayalet köy olarak bilinen Kayaköy, atmosferiyle ve içerisinde barındırdığı mimari yapılarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Fethiye’ye 8 kilometre mesafede bulunan Kayaköy, 1923 yılındaki Rumların nüfus mübadelesi nedeniyle boşaltılmış ve ismi de terk edildiği için hayalet köy olarak kalmış. Hassas Koruma Alanı statüsüne alınan köy; içerisinde bulundurduğu taş evleriyle, kiliseleriyle, şapelleriyle ve göz alıcı mimari yapılarıyla geçmişin izlerini ziyaretçilerine sunuyor.

Bir tepenin yamacında kurulmuş olan köyde yaklaşık 3 bin 500 taş ev bulunuyor. Bu taş evler adeta ziyaretçilerini binlerce yıl öncesinde gezintiye çıkıyormuş hissi bırakıyor.

Yılda binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kayaköy, geçmişte birçok dine mensup kişilerin bir arada yaşadığı köy olarak da biliniyor. Hristiyanların, Rumların ve Türklerin bir arada yaşam sürdüğü köyde; Hristiyanlar zanaatle uğraşarak, Müslümanlar ise tarım ve hayvancılıkla uğraşarak yaşamlarını sürdürmüş.

Engebeli bir alana kurulmuş olan Kayaköy, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze köy statüsüne alınarak, ziyaretçilerini ağırlamaya başlamış. Turistlerin de yoğun ilgisinin olduğu köye butik oteller yapılarak turizme kazandırılması sağlanmış.

Günümüzde geçmişin izlerini olduğu gibi görebileceğimiz köylerden biri olan Kayaköy; tarihi yapılarıyla, doğal güzellikleriyle, yemyeşil alanlarıyla dikkatleri üzerine topluyor. Kayaköy’ü ziyaret ettiğinizde kendinizi çok huzurlu hissedeceksiniz.

İçerisinde butik otellerin, kafelerin ve restoranların bulunması da bu köyün tatil yapılabilecek yerler arasına girmesini sağlıyor.

Bu köyde sevdiklerinizle veya tek başınıza yapabileceğiniz birçok aktivite de bulunuyor. Bunlar; tarihi mekanları gezmek, doğa yürüyüşüne çıkmak, kamp yapmak ve bu eşsiz manzarada piknik yapmak.

Kesinlikle ziyaret edilmesi gerekilen yerler arasında bulunan Kayaköy, yılın her mevsimine muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor. Kayaköy’ü ziyaret etmek isterseniz de cüzi miktara bilet satın alıp, tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir