Hava sıcak talep yüksek olunca tatil sezonu ekim sonuna uzadı

Türkiye turizmindeki en önemli aktörlerden biri olarak bilinen Tatilsepeti, misafir memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla yurt içi ve yurt dışı turistik faaliyetlerden uçak bileti ve araç kiralama gibi geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Özellikle son yıllarda artan enflasyon nedeniyle yaz aylarında yükselen yurt içi otel fiyatları, 2023 yılında ciddi bir gerileme yaşandı. Eylül ayının sonuna kadar devam eden yazdan kalma sıcak havalar ve düşen fiyatlar, tatilcilere cazip seyahat fırsatları sunuyor.

Meydana çıkan bu durumu Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Özellikle yağışsız geçen dönem, Antalya gibi popüler tatil bölgelerine olan talebin yüksek kalmasını sağladı. Eylül ayı boyunca yurt içi otel fiyatlarındaki düşüşler, tatilcileri ekstra bir motivasyon kaynağı oldu. İyi hava koşulları ve uygun fiyatlar bir araya geldiğinde tatil sezonunun uzadığını gözlemledik. Bodrum ve Antalya’da özellikle Side, Kemer ve Alanya gibi bölgeler yoğun ilgi gördü.” şeklinde açıkladı.

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) tarafında ise otel + uçak + transfer dahil tatil paketlerine olan talebin devam ettiğini belirten Karayal, sundukları yüzde 25 ön ödeme fırsatının, yüzde 50’ye varan indirimlerin ve iki çocuk için ücretsiz tatil seçeneklerinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Genel olarak, yıl boyunca enflasyonun etkisiyle iç pazarda artan fiyatlar yurt dışı tatil talebini artırdı. Hareketli geçen tatil sezonunun tüm bu etkenler neticesinde ekim sonuna kadar uzayacağı öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir