HalalBooking’den 2022 yılında büyük başarı!

Helal özellikli seyahat konusunda dünyanın önde gelen online seyahat acentesi HalalBooking, başarı öyküsünü 2022’de de sürdürdü.

Helal özellikli seyahat konusunda dünyanın önde gelen online seyahat acentesi HalalBooking, başarı öyküsünü 2022’de de sürdürdü. Bugün, 31 Aralık 2022’de sona eren yıl için 52 milyon dolarlık yeni şirket satış rekoru ile 2022 mali sonuçlarını açıkladı. ABD Doları cinsinden karşılaştırıldığında bu, bir önceki yıla göre satışlarda %45’lik bir büyümeye işaret ediyor. 50 milyon dolarlık hedefi aşan bu sonuç, Rusya-Ukrayna savaşı, yüksek uçak bileti fiyatları, yaşam maliyeti krizi gibi Covid sonrası yeni zorluklara ve tüketici harcama gücü üzerindeki baskılara rağmen elde edildi. Şirket, işinin uluslararası doğası gereği sonuçlarını ABD Doları cinsinden bildirirse de, aslında satışlarının büyük bir kısmı Euro ve Sterlin cinsinden gerçekleşti. 2022 boyunca ABD Doları beklenmedik bir şekilde güçlenmeseydi, ABD Doları cinsinden sonuçlar %62’lik bir büyüme oranıyla 60 milyon dolara yakın olacaktı. Sterlin ve Euro ile karşılaştırıldığında bu sonuç yıllık büyüme oranı olarak kaydedilmekte ve aynı zamanda rezervasyon sayısındaki %64’lük artışa da yansımaktadır.

Makro ekonomik ortamdaki belirsizliğe rağmen, HalalBooking agresif büyüme planını kararlılıkla uyguladı ve yeni bir şirket rekoru ile güçlü bir finansal performans gösterdi. 2022’de 106 ülkeden 133.000’den fazla misafir 71 farklı ülkeye seyahat etti ve HalalBooking aracılığıyla 830.000 gecelik konaklama rezervasyonu yaptı. 3 aşamalı HB Loyalty Club önemli ölçüde popülerlik kazanarak 700.000’den fazla üye ile üye sayısını ikiye katladı. Bu, kısmen, şirketin Türk Hava Yolları ve Mastercard gibi uluslararası markalarla yapılan pazarlama ortaklıkları ve diğer pazarlama faaliyetleri yoluyla potansiyel müşteri kazanma kampanyalarına yaptığı pazarlama harcamalarındaki artışı yansıtmaktadır.

Aynı zamanda, daha fazla destinasyonda daha fazla seçenek sunan Expedia gibi aracı tedarikçilerle API ortaklıkları artırılarak tesis portföyüne 172.000 tesis daha eklendi ve 88 ülkede 433.000’in üzerinde tesise ulaşıldı. Buna ek olarak, seyahat severlerle daha fazla etkileşim sağlamak amacıyla internet sitesinin kullanıcı dostu olma özelliğini ve tüketicilere sunduğu olanakları geliştirmek için yüzlerce teknoloji projesi uygulandı. Seyahat acentesi ortakları için sunulan yeni özellikler ve özel paket fiyatları, şirketin B2B partner acente ağının dünya çapında 2.500’ün üzerinde acenteye çıkarılmasına yardımcı oldu ve B2B segmentinin katkısını artırdı. 4. çeyrekte şirket, 2023’ün başlarında başka bir aracı tedarikçi olarak eklenecek olan Agoda ile bir API ortaklığı imzaladı.

Şirket, başarı öyküsünü devam ettirebilmesi, 2023 satış hedefi olan 100 milyon dolara ulaşması ve hem pazar hem de destinasyon çeşitliliğini artırması için 2022’de elde edilen kârı teknoloji geliştirmeye, online seyahat acenteleriyle yeni entegrasyonlara, yeni pazarlama ortaklıklarına ve yüksek vasıflı adayların işe alınmasına yatırmayı planlıyor. %90 büyüme oranı ile güçlü 4. Çeyrek sonuçları ve Ocak 2022’nin aynı dönemine göre şu anda %100 artış gösteren bu yılın Ocak ayındaki rezervasyon seviyesi, şirketin yeni hedeflere ulaşacağına dair iyi göstergeler ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir