Güvercinler diyarı ‘Güvercinlik Vadisi’

Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinden biri olan Güvercinlik Vadisi, Uçhisar’ dan başlayıp Göreme’ye kadar uzanıyor. Yaklaşık 4 kilometrelik bir alanı kapsayan vadide uçuşan güvercinler ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Bir yandan havalanan rengarenk balonların görüntüsü bir yandan ise kanat çırpan güvercinlerin görüntüsü gökyüzünde muazzam bir manzara oluşturuyor.

Adını kayalara oyulmuş güvercin yuvalarından alan Güvercinlik Vadisi’nin tarihi 9.yüzyıla kadar uzanıyor. O dönemlerde bölge halkının güvercin beslediği ve beslediği güvercinlerin de gübrelerini üzüm bağlarında, yumurtalarını da fresklerin alçılarında kullandıkları biliniyor.

Kapadokya’nın en fazla ziyaret edilen vadilerinden biri olan Güvercinlik Vadisi 4 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Yılın her döneminde milyonlarca yabancı ve yerli turisti ağırlayan vadi, turizm açısından önemli değere sahip yapılar arasında yer alıyor.  

Uçhisar’da bulunan vadi aynı zamanda peri bacalarının manzarasını da ayaklar altına alıyor. Vadi üzerinde bulunan nazar boncuklu bir ağaç ise vadinin sembolü haline gelmiş diyebiliriz. Burayı ziyaret edenler özellikle bu ağaçla fotoğraf çekinmeden de ayrılmıyor.

Uçhisar Kalesi’nden de vadinin cezbedici gün batımını izleyebilir, bu muhteşem görüntüyü fotoğraflayabilirsiniz.  Vadiyi ziyaret ettiğinizde görmeniz gereken yerler arasında olan bir de şelale bulunuyor. Bu şelale 15 metre yüksekliğinden gürül gürül akıyor.

Vadiyi ziyaret ettiğinizde 4 kilometrelik yolda güzel bir doğa yürüyüşü yapabilir, Güvercinlik Vadisi’nin tertemiz havasını içlerinize çekebilirsiniz. Ayrıca gezilecek yerler arasında Tığraz yeraltı sığınağı da var. Bu sığınak Uçhisar bölgesinin en büyük 2.kalesi olan Tığraz Kalesi içerisinde yer alıyor. Kalenin içerisinde birbirine çıkan tüneller, odalar ve mahzenler bulunuyor. 7 katlı olan bu kalede de gezintiye çıkıp, heyecanınızı doruklara kadar çıkarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir