Gürleyik Çayı görsel şölen sunuyor

Eskişehir’de bulunan Sündiken Dağları’nın yamacında yer alan Gürleyik Çayı barındırdığı renk cümbüşü ile kendisine hayran bırakıyor.

Kent merkezine 120 kilometre uzaklıkta yer alan çay, yaklaşık 10 kilometre yol alarak Sakarya Nehri üzerindeki Sarıyar Baraj Gölü’ne dökülüyor.

Eşsiz güzelliği ve doğal havuzlarıyla sıcak yaz günlerinde ferahlatan çay, fotoğraf tutkunlarının da uğrak noktaları arasında bulunuyor.

“Görenleri hayran bırakıyor”

Gürleyik ve Doğal Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, “Vatandaşlar bölgeye gidip, çaya girerek serinliyor. Gürleyik Çayı’nın kaynağından döküldüğü yere kadar ceviz ağaçları bulunur. Bunların büyük çoğunluğu sincapların toprak altına sakladığı tohumlar sayesinde büyüyüp yetişmiştir. Gürleyik Çayı’nın çevresinde yapılacak sosyal donatılarla daha da güzelleşeceğine inanıyoruz.” dedi.

Bozulmamış doğası ve berrak sularıyla görenleri kendisine hayran bırakan Gürleyik Çayı, endemik bitkilere ev sahipliği yapıyor.

Ziyaretçilerden Onur Güler, “Şelalesi ve doğal havuzları çok güzel. Suyu müthiş. Herkesin buraya gelmesini bekliyoruz. Hafta içi daha tenha oluyor. Hafta sonu çok kalabalık.” diye konuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir