Güneydoğu’nun tescilli lezzetleri iftar sofralarını şenlendiriyor

Güneydoğu’nun tescilli lezzetleri ramazan ayında iftar sofraları için hazırlanıyor. Diyarbakır’da kaburga dolması, Siirt’te büryan kebabı ve Mardin’de ırok, iftar sofralarında yerini alıyor

Büryan kebabı kuyularda pişiriliyor

Siirt’te Türk Patent ve Marka Kurumunca 21 yıl önce tescillenen, kuzu etinden yapılan büryan, iftar sofralarına lezzet katıyor.

Irok, özellikle ramazan ayında tercih ediliyor

Mardin bulguru, dana eti, su, kişniş ve tuz ile hazırlanan dış harcın içine dana kıyma, maydanoz, yağ, soğan, salça ve baharatlardan oluşan karışımın eklenmesiyle sunulan Irok, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kentte yıllardır işlettiği restoranda kaburga dolması yapan Çetin Nazlıcan, “Kaburgacı Selim Amca” diye tanınan babasının açtığı işletmeyi yaklaşık 30 yıldır çalıştırdığını belirterek, şöyle konuştu:

“Kaburga dolmamız Diyarbakır’ın tescilli yemeği oldu. Kaburga dolmasını Diyarbakır’ın tescilli ürünü olan Karacadağ pirinciyle hazırlıyoruz. Kuzunun kaburga kısmından yapılan kaburga dolması, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, reyhan, çeşitli baharatlar ve salça karıştırılarak kaburgaya doldurulmasıyla hazırlanıyor. Zahmetli bir yemek olan ve malzemelerin konulmasının ardından dikilen kaburga, önce buharda sonra da fırında yaklaşık 4 saatte pişiriliyor. Ramazan ayının bereketiyle de kaburga dolması satışımız artıyor. Yapımı 4-5 saat süren zahmetli bir yemek. Kaburga dolmasını müşterilerimize yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir