Güney Marmara ve Kuzey Ege adaları bayram tatiline hazır

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak duyurulmasının ardından Türkiye’nin önemli doğa ve deniz turizmi merkezlerinden Kuzey Ege ve Güney Marmara adalarındaki işletmelerde rezervasyonlar yoğunlaştı.

Tatil öncesi, Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada, Balıkesir’in Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarındaki turizm işletmelerinde rezervasyon doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.

Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek, “Şu anda doluluk oranımız çok yüksek. Önceden rezervasyonlarımız yapıldı. Gelen misafirlerimize şunu kesinlikle tavsiye ediyorum, tesislere rezervasyon sormadan plan yapmasınlar çünkü ciddi bir doluluk oranına sahibiz” dedi.

Gökçeada İş Adamları ve Turizmcileri Derneği Başkanı Bülent Aylı da ilçede yüksek bir taleple karşılaştıklarını dile getirdi. Aylı, şu bilgileri verdi:
“Ciddi bir talep var. Zaten bunu Ramazan Bayramı’nda da gördük. Ramazan Bayramı’nda tesislerimizin önemli bir kısmı açıldı ve doluluk oranı iyiydi. Kurban Bayramı’nda da zaten hem okulların kapanması hem havanın müsait olması, seçimlerin bitmesi gibi etkenlerle artık bunalan şehir insanı, büyükşehirlerde yaşayan insanlar, Gökçeada’ya gelecek. Turist çeşitliliğimiz de arttı. Eskiden sadece İstanbullular gelirdi, İstanbul’dan turist alırdık. Şu anda Edirne’den, Bursa’dan, İzmir’den, Ankara’dan çok gelen var. Trakya bölgesinden çok gelen var. Geçen sene 900 binler çıtasına geldi ziyaretçi sayısı. Gökçeada, Çanakkale’nin Bozcaada ile beraber en büyük turizm lokasyonu unvanını elinde tutuyor. Biz ikinci sıradaydık ancak bu sene Bozcaada’yı geçebiliriz 1 milyon turisti ağırlayarak. İnşallah iyi bir sezon bekliyoruz.”

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da “Kurban Bayramı dolayısıyla bütün otellerimiz, pansiyonlarımız ve kamp alanlarımızda rezervasyonlarımız dolu. Gelecek misafirlerimize tertemiz adalarımızda tatil yapacakları müjdesini veriyorum. Bizler belediye olarak 7/24 çalışıyoruz. Tüm yaz durmadan çalışacağız, herkesi adalara bekliyoruz. İnşallah Kurban Bayramı’ndan sonra adalarımızdaki yoğunluk devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir