Güney Kore’nin ilginç temalı kafeleri

Eğlence ve medya sektörüyle popüler kültüre yön veren Kore, birbirinden ilginç kafeleriyle de şaşırtıyor. Alışılmış kafe ve restoranlardan farklı olarak özel temalarda karşımıza çıkan Kore kafelerinde kahvenizi yudumlarken bir yandan da yanınıza gelen rakunları veya koyunları besleyebilir ya da köşenize çekilip uzanarak çizgi romanınızı keyifle okuyabilirsiniz. Kulağa oldukça ilginç gelen bu fikirlerle Kore sokaklarında karşılaşmanız oldukça muhtemel.

Gelin beraber birbirinden eşsiz konseptlere ev sahipliği yapan Kore kafalerine göz atalım.

Kedi Kafe

Sosyal medyada dahi en çok izlenme oranlarına sahip kediler yüzyıllar boyu insanların beraber yaşadığı dostu oldu. Kore ise bu dostluğu başka bir boyuta taşıyarak kedilerle vakit geçirilebilecek kedi temalı kafeleri hayata geçirdi. Arkadaşlarınızla kahvenizi yudumlayıp sohbet ederken dört bir yanınızda dolaşan kedilerle bir tatlı huzur bulabilirsiniz.

Kedi Kafe

Birbirinden şirin kedilerin hepsini birden kucaklamak isterken tabiatları gereği sizi umursamayacaklardır elbette. Kalbiniz kırılmasın mutlaka biriyle çok iyi anlaşacaksınız.

Köpek Kafe

Kore evlerinin çoğunlukla evcil hayvanların koşturup eğlenebileceği genişliğe sahip olmaması nedeniyle son yıllarda hayvan kafelerin sayısında artış yaşanıyor. Kedi kafelerle aynı özelliklere sahip olan köpek kafelerde de bir yandan yemeğinizi yiyebilir diğer yandan sevimli dostlarla oyunlar oynayabilirsiniz.

Köpek Kafe

Rakun Kafe

Kedi köpek gibi evcil hayvanlarla vakit geçirmek yerine daha farklı bir deneyim yaşamak isterseniz dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan rakun kafe tam size göre. Rakun kafe konsepti, kafenin sahibi çalışırken rakunlarını evde yalnız bırakamayınca onları kafeye getirmesiyle ortaya çıkmış.

Rakun Kafe

Meraklı, akıllı ve dost canlısı rakunlar kendilerine özel olarak hazırlanmış alanlarda koşturup meraklı gözlerle size bakarken elinizden yemeğinizi kapıp kaçabilir.

Çizgi Roman Kafe

Çizgi roman kültürünün yaygın olduğu bir Asya ülkesinde çizgi roman temalı kafeyle karşılaşmak pek de sürpriz olmaz. Kore’nin çizgi roman kafelerinde yalnızca oturup kahve içerken kitabınızı okuyacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Bu kafelerde kendi özel kabinlerinize geçerek uzanabilir, perdenizi çekip gözlerden uzak evinizin konforunda vakit geçirebilirsiniz. Dilerseniz yemek de sipariş verebileceğiniz bu kafelere girerken ayakkabılarınızı çıkararak kafenin özel terliklerini giymeniz gerekiyor.

Oyun Kafe

Kore’de insanların kendini ev konforunda hissedebileceği diğer kafeler de oyun kafeler. Kalabalık arkadaş gruplarının keyifli vakit geçirmesi için düşünülmüş oyun kafelerde binbir çeşit oyun arasından dilediğinizi seçerek özel odalarda çevredekileri rahatsız etme endişesinden uzak özgürce eğlenebilirsiniz.

Oyun kafede Jenga, Monopoly, Satranç, Dama ve çeşitli kart oyunları gibi pek çok masa oyunu bulunuyor.

Uyku Kafe

Öğle arasında, iş çıkışında azıcık şekerleme yapsam diyenler için tasarlanan uyku kafe, Kore’nin en ilginç kafelerinden.

Hamaklar üzerinde yatıştırıcı müzik eşliğinde tatlı bir uyku çekmenin keyfini sürerken kafede sıcak su torbası, battaniye ve terlik gibi ihtiyacınız olan tüm uyku eşyalarını da bulabilirsiniz.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir