Güney Kore vize zorunluluğunu kaldırdı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, Güney Kore’nin Türk vatandaşlara uyguladığı vize kuralı tekrardan kaldırıldı. Buna göre Türk vatandaşlar yalnızca pasaportuyla birlikte ülkeye giriş yapabilecek.

İki ülke arasında uygulanan vize muafiyeti Kovid-19 pandemisine karşı alınan önlemler doğrultusunda Kore Hükümeti tarafından, 13 Nisan 2020 tarihi itibariyle kaldırılmış ve ülkeye girişler sınırlandırılmıştı. Ancak dünya genelinde Kovid-19 pandemisinin giderek etkisini yitirmesi, ülkelerin uyguladıkları kısıtlayıcı politikalarını kaldırmasını beraberinde getirdi. Buna bağlı olarak da Kore Hükümeti’nin uyguladığı ülkeye girişlerde tabii olunan vize uygulaması da tekrardan kaldırıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde yer alan açıklamanın tam metni ise şöyle;

“Karşılıklı olarak vize muafiyeti uygulanmaktadır. Güney Kore ile ülkemiz arasında 3 Mayıs 1972 tarihinde yürürlüğe giren vize muafiyeti uygulaması, Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Kore Hükümetince, 13 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, bir sonraki bildirime kadar askıya alınmıştır. Sözkonusu uygulama diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamillerini kapsamamaktadır.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle Kore Cumhuriyeti’ne turistik seyahatler halihazırda mümkün değildir.

Vatandaşlarımızın Güney Kore’ye seyahat etmeden önce Kovid-19 bağlamında Güney Kore makamlarınca alınmış olan ve ülkeye girişte uygulanan kısıtlamalar hakkında Seul Büyükelçiliğimizin tavsiye ve uyarılarını dikkate almaları uygun olacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir