Gümüşhane’nin yayla gölleri ferahlatıyor

İzmir’den gelen doğaseverler Gümüşhane’nin yaklaşık 3 bin metre rakımdaki yayla göllerinde serinliyor.

Türkiye’nin doğal güzellikleri listesine adını yazdıran Artabel Gölleri Tabiat Parkı, berrak suları ve irili ufaklı 22 gölü ile kendisine hayran bırakıyor.

Yüksek zirvelerin cenneti olarak nitelendirilen ve yeşilliği ile göz kamaştıran tabiat parkına gelen ziyaretçiler, göllerde yüzerek serinliyor.

2 bin 720 metre rakımdaki Büyük Göle iniş yapanlar, doğa harikası olan Artabel Gölleri Tabiat Parkında yürüyüş boyunca irili ufaklı 10 gölü ve çeşitli çiçekleri görme fırsatı buluyor.

İzmir’in bunaltıcı havasından kaçan ve Gümüşhane’nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler, Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nın göllerinde nefes alıyor.

Gümüşhane’yi gezen doğaseverlerden Neşe Balkanlı, “Biz şu anda 2 bin 500 metrelerde Artabel Göllerindeyiz. Sırf burası için İzmir’den kalktık 17 kişilik arkadaş grubuyla buraya geldik. Biraz da İzmir’in plajlarını sanki buraya getirmiş gibi hissettik kendimizi. Her gölde atlayıp yüzdü arkadaşlar. Doya doya yaşadık burayı. Buraları gizli cennet diyebilirim. Vatanımızın her bir köşesi güzel. Biz gezen bir grubuz, çok geziyoruz, çok yerlere gidiyoruz. Ama burasının Kaçkar dağları gibi ayrı bir güzelliği var. Çok güzel” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir