Gülhane Parkı’ndaki sarnıç restorasyonun ardından ziyarete açıldı

İstanbul’un Fatih İlçesinde bulunan Gülhane Parkı’ndaki 1500 yıllık sarnıç, restorasyonun tamamlanmasının ardından ziyarete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan 1500 yıllık sarnıcın iç mekanı, çağdaş bir aydınlatma sistemiyle söyleşi, dinleti gibi farklı etkinlikler için de hazır hale getirildi. Sarnıcın yanındaki, 1911 tarihli kitabesi olan Barok üsluplu çeşme de bakım ve onarımdan geçirilerek suya kavuşturuldu.


Gülhane Parkı Sarnıcı’nda, sanatçı Büşra Kölmük’ün “Gelecek Güzel Günler”, “Ojakhi”, “Rüya Odası” gibi heykellerinin sergileneceği “Polen” başlıklı sergisi de ziyaretçilerle buluşacak.

Gülhane Parkı'ndaki 1500 yıllık sarnıcın restorasyonu tamamlandı - 3

Sarnıç hakkında

Milattan sonra 5 ve 7’nci yüzyıllar arasına tarihlenen Gülhane Parkı Sarnıcı’nı yaptıranın kimliği bilinmezken, sarnıçtaki duvar kalıntıları geçmişte üzerinde bir yapı bulunduğuna işaret ediyor.


Sarnıç, Padişah Mehmet Reşat’ın 16 Ekim 1912’de verdiği izinle “İstanbul şehremini” Dr. Cemil Topuzlu tarafından Gülhane Parkı’nın halka açık bir parka dönüştürüldüğü 1913’te tespit edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir