Göz kamaştıran Göynük Plajı mavi bayrağı 30 yıldır bırakmıyor

Yaz aylarında binlerce turisti ağırlayan Antalya’nın Kemer ilçesindeki Göynük Plajı, 30 yıldır mavi bayrağa sahip.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfınca (FEE) Türkiye’de ilk ödüller 30 yıl önce verilmeye başlandı.

Sahil ve deniz dibi temizliğinin sık yapıldığı tesislerde, FEE’nin belirlediği su kalitesinden cankurtarana, engelli olanaklarına kadar 33 kritere özen gösteriliyor.

Tatil köyünün genel müdürü Volkan Yorulmaz, mavi bayrağın hem çevre hem turizm için çok önemli olduğunu söyledi.

TÜRÇEV Antalya Koordinatör Yardımcısı Ömer Keskin Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde 1993’te kurulan vakıflarının Mavi Bayrak Programını yürüttüğünü hatırlattı.

Keskin, mavi bayraklı tesislerin sık sık denetimden geçtiğini, 33 kriteri eksiksiz şekilde yerine getiren işletmelere mavi bayrakları teslim ettikten sonra da kontrollerin sürdüğünü söyledi.

Kriterlerin ihmal edilmesi durumunda bayrağın indirildiğini anlatan Keskin, “Mavi bayrak çevre kurallarına uymayı gerektiriyor. Türkiye, İspanya ve Yunanistan’ın ardından 567 plajla dünyada üçüncü sırada yer almakta. Antalya, dünyada en fazla mavi bayrağa sahip şehir olarak 233 plajla ilk sırada yer alıyor.” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir