Göynük Kanyonu adrenalin tutkunlarının uğrak noktası oldu

Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alan ve doğal güzelliği ile öne çıkan Göynük Kanyonu, macera tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Göynük Kanyonu’na gelen ziyaretçiler, rehberler eşliğinde adrenalin dolu etkinliklere katılıp kanyonun serin sularında serinliyorlar.

“Günlük 1500 civarında ziyaretçi ağırlıyoruz”

Doğada vakit geçirmek ve serinlemek isteyen vatandaşları masmavi sularıyla ağırlayan Göynük Kanyonu, dünyanın en iyi 10 trekking parkuru arasında yer alıyor.

Safari araçlarıyla kanyona ulaşan ziyaretçiler, halatlara tutunarak 800 metre uzunluğundaki kanyondan geçiyor. Kanyonda doğa yürüyüşü yapmayı tercih eden ziyaretçiler, çam ağaçlarının üzerinden geçerek zipline yapıyor.

Kanyonun yaklaşık 3 bin dönümlük doğal park olduğuna dikkati çeken tesis sorumlusu Doğukan Ak, “Gerçekten jeolojik olarak doğa harikası bir yer. Antalya’nın iklimine göre burası vadi olduğundan serin ve esintili, nem düşük. Kanyonda çeşitli aktiviteler sunuyoruz. Etkinliklere katılmak için atletik yapıda olmak gerekmiyor. 7’den 70’e her seviye ve yaş grubuna yönelik aktivitelerimiz var.” ifadesini kullandı.

Adapazarı’ndan gelen Bülent Baç, “Çok mutlu olduk, iyi ki gelmişiz. Yüzerek belirli bir yere gittik, sonrasında kayaların üzerinden geçtik. Burada nem yok, serinlemek için iyi tercih oldu. Bazı yerlerde üşüdük, ellerimiz dondu. Çocuklarım da çok mutlu oldu.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir