‘Göller Ekspresi’ gündüz seferleriyle muhteşem manzaralar sunmaya başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir ile Isparta arasında gece saatlerinde sefer yapan Göller Ekspresi’nin 20 Aralık’tan itibaren gündüz seferîlerine başlayacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İzmir-Isparta arasındaki Göller Ekspresi’nin sadece gece seferlerinde hizmet verdiği ve vatandaşların talepleri doğrultusunda gündüz işleyecek yeni bir trenin daha sefere konulacağı belirtildi. 1993 yılından bu yana İzmir, Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta illerini birbirine bağlayan Göller Ekspresiyle Ege Bölgesi’ni trenle keşfetmek isteyenler için iyi bir seçenek olduğu belirtildi.

Yeni seferlerle yolcu kapasitesi binin üzerine çıkıyor

Günde ortalama 230 yolcunun seyahat ettiği Göller Ekspresi hattında gündüz seferlerinin de eklenmesiyle yolcu kapasitesinin binin üzerine çıkması planlanıyor. İlk seferine 20 Aralık’ ta başlayacak olan gündüz treni ile ilgili diğer detaylar ise şöyle;

İzmir’ den 10.40’ ta kalkarak, Isparta’ ya 19.05’ de ulaşacak. Isparta’dan ise 10.40’ ta hareket ederek İzmir’e 19.34’te varacak. Yolculuk süresi yaklaşık 8 saat 50 dakika sürecek. Böylelikle yolcular gündüz manzarasının keyfini doya doya çıkarabilecekler.”

Açıklamada, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Göller Ekspresi’nin İzmir ile Isparta 458 kilometre yol katettiği hatırlatılarak, “Bu hatta hizmet veren dizel setleri rahatlığı ve konforuyla kaliteli bir seyahat imkanı sunuyor. Mevcut işleyen Göller Ekspresinde günde ortalama 230 yolcu seyahat ediyor. Bu hatta hizmet veren setler 246 yolcu kapasitesine sahip bulunuyor. Gündüz seferleriyle bu hatta yolcu kapasitesi binin üzerine çıkarılmış olacak.” ifadelerine yer verildi.

Turistik Doğu Ekspresi’nden sonra ‘Kars-Erzurum Turistik Bölgesel Treni’ seferleri

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilecek Kars-Erzurum Turistik Bölgesel Treni’nin bilet satışları 11 Aralık’tan itibaren satışa sunulurken ilk sefer 19 Ocak’ta yapılacak. Haftanın üç günü yapılması planlanan seferler, 19 Ocak – 18 Şubat 2024 tarihleri arasında Cuma, cumartesi ve Pazar günleri Kars’tan 07.15, Erzurum’dan ise 14.55 saatlerinde hareket edecek. 15 gidiş ve 15 dönüş olmak üzere toplam 30 sefer yapması planlanan tren, 230 kişi kapasiteli dört pulman vagondan oluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir