Gezginlerin yeni rotası Çemişgezek ilçesi

Tunceli’nin tarihi mekanlarıyla ünlü Çemişgezek ilçesi, yeni sezonda gezi gruplarını ağırlamaya başladı.

Çemişgezek ilçesi sadece tarihi alanlarıyla değil çeşitlilik bakımından zengin yaban hayatı ile de dikkat çekiyor.

Yılın dört mevsimi farklı güzellikler sunan ilçe, turizm sezonunun başlamasıyla çevre illerden gezi gruplarının rotasının rotası haline geldi.

Gruplar halinde ilçeye gelenler, rehberler eşliğinde bölgedeki tarihi İn Delikleri, Tağar Köprüsü, Ulukale Camisi, Hamam-ı Atik, Hamidiye Medresesi, Pulur Sakyol Höyüğü ve Uzun Hasan Türbesi’ni ziyaret ederek fotoğraf çekiyor.

Eskişehir’den gelen Mustafa Geçit, Çemişgezek’teki tarihi camileri gezerek bilgi sahibi olduğunu söyledi. İlçede tarihi bir yolculuğa çıktığını belirten Geçit, “Burada olmak ve bu temiz havayı solumak çok güzel geldi. Arkadaşlarımla ilçede vakit geçirip birçok yeri gezdik ve insanlarla tanışma fırsatımız oldu” dedi.

Antalya’dan gelen Ayşegül Çelebi ise ilçenin çok güzel doğasının olduğunu anlattı. Çelebi, ilçede yetişen dutun lezzetine hayran kaldığını belirterek, “Dağ keçilerini gördük. Onları yakından seyredip fotoğraflarını çektik. Buranın insanıyla, doğasıyla ve misafirperverliğiyle çok özel bir yer olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Geziye katılan Gülsüm Yıldız da farklı şehirleri görerek insanlarla kaynaştıklarından bahsederek, “Arkadaşlarımızla Eskişehir’den yola çıktıktan sonra Mardin ilçesinden Pertek’e oradan da hiç görmediğimiz Çemişgezek’e geldik. Herkesin buraya gelmesini isterim” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir