‘Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi’ Mersin’de açıldı

Mersin’de, Akdeniz Sanat Galerisi’nde açılan, hat sanatçısı Salih Alzamo, tezhip sanatçısı Rabia Turgut ve naht sanatçısı Ramazan Özkan’ın el emeği eserlerinden oluşan ‘Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi’ sanatseverlerin ilgisini çekiyor. Sergiye, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve birçok davetli katıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sergiyi gezerek büyük bir hayranlıkla inceledi ve konuşmasında, kentin kültürel ve sanatsal mirasını koruma ve yenileme çabalarını vurguladı. Gültak, Akdeniz’deki tarihi yapıları restore ederek kente kazandırdıklarını belirtirken, bu çabaların devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca, Çankaya İlköğretim Okulu’nun restore edilerek yeniden hayata geçirileceğini duyurdu.

Başkan Gültak, aynı zamanda Mersin’de bir ilçe belediye başkanının kısa sürede dört tarihi binayı restore edip hizmete açmasının örneğini daha önce duymadığını ifade etti. İz Bırakanlar Müzesi’nin de bu çabaların bir ürünü olduğunu belirterek, Mersin’de bir ilki gerçekleştirerek müze açmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Sanat, spor, eğitim ve kültürel etkinliklerin toplumsal barışı sağlamadaki önemine vurgu yaparak sözlerini sürdüren Gültak, Akdeniz’de gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerin ve sergilerin bölgeye huzur getirdiğini ifade etti. Gültak, Akdeniz Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergilerin bu anlamda önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ve Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, sergilenen eserlerin sanatçılarına teşekkür plaketi takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir