Gaziantepliler bu lezzete sadece Ramazan ayında kavuşuyor!

Gastronomi kenti Gaziantep’in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti Ramazan kahkesi, tezgahlarda ve sofralardaki yerini almaya başladı

Gaziantep’in Ramazan ayına özel lezzeti: Ramazan kahkesi

Gaziantep’te Ramazan ayına özel olarak üretilen ve bölge halkı tarafından 11 ay beklenilen Ramazan kahkesi, ezan vaktine yakın saatlerde satışa sunuluyor.

Türkiye’nin ilk gastronomi şehri Gaziantep’te, Ramazan sofralarında birbirinden lezzetli yemekler yer alıyor. Sadece Ramazan ayında bu lezzeti bulabilen Gaziantepliler, Ramazan kahkesini almak için dükkanların önünde sıraya giriyor.

“Bu lezzet 11 ay çıkmaz”

Gaziantep’teki simit üreticilerinden 2’nci kuşak işletmeci Gültekin Babacan, “Bu lezzet 11 ay çıkmaz, sadece Ramazan ayında üretilir. 1 ay boyunca tezgahlarda bulunur. Tüm esnaf arkadaşlarımız yapar ve ezana 1 saat kala müşteriler sıraya girer. Çocukluğumuzda çok bekledik ve mücadele ettik. O günden bu güne devam ediyor bu gelenek. Biz de bu lezzetimizle gurur duyuyoruz. Amacımız bizden sonraki kuşaklara bu lezzeti aktarmak. Gaziantep’te Ramazan ayında geleneksel lezzet olarak üretiliyor. Ramazan ayında soframızda olmazsa olmazımız.” dedi.

Kentte herkesin Ramazan kahkesini sevdiğini ve sofrasında bulundurduğunu anlatan Babacan, bu lezzetin Ramazan ayının simgelerinden olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“11 ay boyunca bunu bekleyen insanlar var. Ramazan pidesiyle arasında fark var. İçerisinde mahlep var. Bu iftar saatinde tüketilir, çayla tüketilir, sahur vaktinde tüketilir. 11 ay boyunca bu lezzeti bulamazsınız. Bayramda biter, bayramdan sonra 11 ay daha beklenir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir