Gaziantep ve Şanlıurfa’daki mağaralar turizme katkı sağlıyor

Gaziantep ve Şanlıurfa’da yer alan tarihi mağaralar, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında bulunuyor

Gaziantep’te bulunan ve kafe olarak hizmet veren Kaleoğlu Mağarası, yaz ve kış dönemlerinde değişmeyen iç sıcaklığıyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor.

Mağara kafenin işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, “İznimizi alıp buradaki enkazı temizledik. Buradan 650 traktör moloz çıkardık. Kuyularımız doluydu onları temizledik. Şu an sularımız akıyor. Burada doğal bir ortam var. Ziyaretçilerimiz buraya gelip zaman geçiriyor. Dışarısı 45 derece olduğunda buranın sıcaklığı 15 derece oluyor, dışarısı 0 derece olduğunda burası yine 15 derece. İnsanlar burada vakit geçirmekten çok mutlu. Yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz de bulunuyor.” dedi.

Tarihi Urfa Kalesi’nin eteklerinde bulunan ve restoran haline getirilen Çift Mağara da turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında bulunuyor

Çift Mağara ziyaretçilerin uğrak noktası oldu

Çift Mağara, Balıklıgöl Yerleşkesi’ni gezmeye gelen misafirlerin mırra ve menengiç kahvesi içerek yorgunluklarını giderebildiği önemli bir mekan haline geldi.

Mağaranın işletmecisi Çiftçi, “Amacım insanların bu mağara sayesinde bölgenin eski kültürünü yaşamalarını sağlamaktı. İnsanlar gelsin o mağaranın serinliğini, güzelliğini yaşasınlar. Kentte mağara kültürü tarihten beri var. Çünkü Hazreti İbrahim mağarada doğdu, Hazreti Eyüp mağarada çile çekti. İbrahim Tatlıses kendisi de söylüyor mağarada yaşadığını. Yani mağara kültürümüze yabancı değil. Yaklaşık 21 yıl önce mağarayı böyle bir mekan haline getirdik. Çok şükür talep gittikçe artıyor. Burası mağara olduğu için yazları serin, kış aylarında ise sıcak olmasından dolayı talep ediliyor. Gelen misafirler de beğenerek çok ilginç olduğunu söylüyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir