Foto-jeep safari ile Artvin’den sonbahar manzaraları

Artvin’de Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında foto-jeep safari etkinliği düzenlendi. Etkinliği Artvin Orman Bölge Müdürlüğü organize etti.

Artvin ve Şavşat Off-Road Kulübünün destekleriyle Cumhuriyetin 100. yılına özel Türk bayrakları ile süslenmiş araçlarında katılımıyla safari etkinliği düzenlendi. Çevre illerden katılan off-road sporcularının yanı sıra sosyal medya fenomenleri, fotoğrafçılar, ulusal ve yerel basın temsilcileri bölgenin eşsiz ve muhteşem doğasını görüntüledi.

Şavşat Sahara Milli Parkından başlayan parkur, Şavşat Karagöl, Rutav Gölü, Balık Gölü, Arsiyan Yaylası, Papart Vadisi, Maral Şelalesinin ardından Borçka Karagöl’de sona erdi.

Artvin Orman Spor Kulübü Başkanı Alim Çelik yaptığı açıklamada, geleneksel olarak 3.’sü düzenlenen foto safariye bu yıl jeep safariyi de ekleyerek etkinlik alanın daha da genişletildiği söyledi. Çelik “Amacımız Artvin’in doğal güzellikleri, ormanlarımız ve eko turizm güzergâhlarımızı halkımıza açarak Artvin’ turizmine katkıda bulunmak istedik” dedi.

Doğa fotoğrafçıları için eşsiz manzaralar sunan Artvin’in sonbahar renklerini görüntülemek için acele etmelerini tavsiye eden sosyal medya içerik üreticisi Sinan Aydın, hem iğne yapraklı hem de normal yapraklı ağaçların çokluğundan dolayı sarı ve kırmızının her tonunu görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Ardahan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sinan İrtegün ise “Artvin Orman Spor Kulübünün yaptığı etkinliğe öğrencilerimizle birlikte katıldık. Ardahan’dan Artvin’ e gelirken Şavşat yolunda ki sonbahar renkleri Picasso’nun elinden çıkma kusursuz bir tual olarak resmedebilirim. Gerçekten doğanın her rengini karşınızda görebiliyorsunuz ve kendinizi bir tebrik kartının içerisinde gibi hissedebiliyorsunuz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir