Flamingoların uğrak noktası Erçek Gölü oldu

İlkbahar aylarında Van Gölü Havzası’nda yer alan sulak alanlara gelen flamingolar, Erçek Gölü’nün kıyısında büyüleyici bir manzara sunuyor.

Her yıl İran’da yer alan Urmiye Gölü’nden gelerek Van Gölü Havzası’nda konaklamalarının ardından Afrika ülkelerine göç eden flamingolar görsel şölen oluşturuyor.

Kuş cenneti olarak bilinen Erçek Gölü, önceki yıllara kıyasla daha fazla flamingoya ev sahipliği yaptı.

“Flamingoları daha fazla görmek mümkün”

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Flamingoları iklim müsait olduğu sürece Aralık ayının sonuna kadar Van Gölü Havzasının sulak alanlarında görmek mümkündür. Yaban hayvanları yaşam alanı olan bölgelerde kuraklık olduğu zaman daha avantajlı bölgelere doğru göç ederler. İran’da Urmiye Gölü’nün kurumasına bağlı olarak buradan göç eden flamingolar burada daha fazla kalmaktadırlar. Van Gölü Havzasında sulak alanların elverişli olması nedeniyle flamingoları daha fazla görmek mümkün oluyor” dedi.

Aslan, “Sulak alanlarımızı korursak iklimin de sıcak gitmesine bağlı olarak artık flamingolar Van’da da üreme yapabilirler. Ancak mevcut durumu koruduğumuz zaman yine burayı dinlenme istasyonu olarak göreceklerdir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir