Finike Türkiye’nin 22’inci Sakin Şehri oldu

Turizmin gözde merkezlerinden eşsiz doğal güzellikleriyle Finike, ‘sakin şehir’ ünvanına kavuşan 22’nci ilçe oldu. Uluslararası Cittaslow ağına dahil olabilmek için yaşam kalitesi, hava ve su temizliği gibi pek çok kriter aranıyor.

Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) Türkiye Ağına dahil olan 22. ilçe Antalya’nın Finike ilçesi oldu.

14-15 Nisan tarihlerinde Polonya’nın Reszel şehrinde toplanan Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi, Uluslararası Cittaslow Ağı’na Antalya’nın Finike ilçesini de dahil etti. Finike’nin üç yıldır sürdürdüğü çalışmalara destek olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Güney Kore’de düzenlenen 6. Dünya Cittaslow Forumu’na katılarak aday ilçe Finike ile ilgili sunum ve görüşmeler yürütmüştü. Finike’nin sakin şehir unvanı almasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda ilçelerle yaptığı işbirliği çalışması ve yoğun lobi faaliyetleri de olumlu sonuçlanmış oldu.

Uluslararası Cittaslow Komite Başkanı Mauro Migliorini, Finike Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca’ya Cittaslow bayrağı ve sertifikasını takdim etti. Hava-su temizliği, kentsel katı atıkların ayrıştırılarak toplanması, kanalizasyon, atık su arıtma tesisleri, görsel kirlilik, Trafik gürültüsünün azaltılması, verimli bisiklet yolları gibi çevre, altyapı ve kentsel yaşam kalitesini içeren pek çok kriteri yerine getiren Finike, sakin şehir unvanını almaya hak kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir