Fatsa Fener Adası hizmet vermeye başladı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yer alan ve “Fener Adası” olarak bilinen kayalık alan, turizme kazandırıldı.

Kayalık zemin üzerinde oluşturulan ahşap zeminde yaklaşık 150 kişinin bir arada vakit geçirebileceği; oturma alanı, kafe, balık izleme havuzları, kuş gözlem noktası ve seyir dürbünleri inşa edildi.

Tekneyle ulaşım sağlanabilinen Fener Adası düzenlenen açılış töreni ve flyboard gösterisi ile hizmete girdi.

Kayalığın doğal yapısına uygun bir şekilde kurulan Fener Adası, Ordu’da gezip görülebilecek yerler arasına ismini yazdırdı.

Ordu Valisi Muammer Erol, alanın sadece turizm odaklı olmayacağına işaret ederek, “Aynı zamanda kuşlar için de bir sığınma yeri olacak. Bizim bu adayı yapmaktaki amacımız şuydu; Ordu’nun yarısı kadar da denizimiz var. Yani 6 bin kilometre kara sahamız, 3 bin kilometre de deniz sahamız var. Yani mavi vatan dediğimiz denizimizi yeterince kullanmıyorduk. Bunu aşmak için ilk olarak durgun su sporları merkezini faaliyete aldık. Daha sonra tekne üretimine başladık. Onun dışında belediye bünyesine yeni vapurlar kattık. Bunlarla Ordu’ya yeni turizm destinasyonları kazandırdık. Bu adanın kısa süre içinde herkes tarafından ziyaret edilmesini ve bir turizm noktası olmasını umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir