EXPO 2023 kapılarını açtı

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla düzenlenen EXPO 2023 kapılarını açtı.

Kültürleri bir araya getirmesi amaçlayan, yaklaşık 789 bin metrekare alanda inşa edilen ve “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olarak belirlenen EXPO 2023 açıldı. Hayata geçirilen dev organizasyonda vatandaşlara amfi tiyatro, EXPO kulesi, kütüphane, hobi evleri, çocuk alanları ve toplantı salonları tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve yaklaşık 3 ay boyunca sürmesi öngörülen dev organizasyonda çeşitli ülkelerin sanatsal ve kültürel değerleri de tanıtılacak.

Açılışta konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, organizasyondan ötürü büyük heyecan yaşadıklarını ifade etti.

EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’ın hem ulusal hem de uluslararası arenada tanınmasında önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Mahçiçek, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Mahçiçek, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta büyük bir afet olduğunu ve insanların büyük travma yaşadığını söyledi.

EXPO alanını ziyaret eden vatandaşların aileleriyle güzel vakit geçirebileceği alanlar yaptıklarını dile getiren Mahçiçek, sivil toplum kuruluşları ve belediyelere, depremzede esnaf için Kahramanmaraş’a katma değer sağlayacak seyahatler düzenlemeleri çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir