Eskişehir’in Disneyland’ı: Sazova Parkı

Eskişehir’de bulunan Sazova Parkı, her mevsim yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Eskişehir’in Disneyland’ı olarak bilinen Sazova Parkı, Masal Şatosu’yla da bu benzetmeyi destekliyor.

Resmi adı Bilim, Sanat ve Kültür Parkı olsa da, yerel halk başta olmak üzere buraya Sazova Parkı diyor. Parkın içerisinde her yaş grubunun doyasıya eğleneceği mekanlar bulunuyor. Yaklaşık 400 bin metrekarelik alanı kapsayan Sazova Parkı, Eskişehir deyince akla gelen ilk yerler arasında yer alıyor.

Parkın içerisinde etkinlik yapabileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Bunlar; park içerisinde dolaşan buharlı tren, çocuk oyun alanları, hayvanat bahçesi, Bilim ve Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi, konser alanları ve amfi tiyatro.

Parkın içerisinde bir de 25 bin metrekarelik bir gölet var. Göletin içinde de süzülen ördekler bulunuyor.

Bu gölet yazları turkuaz rengindeki suyuyla hayranlık uyandırırken, kışın ise çevresini örtmüş bembeyaz karlarla büyüleyici bir manzara oluşturuyor.

Sazova Parkı’nın içinde bulunan ve en yoğun ilgiyi gören ise, Masal Şatosu. Bu şato özellikle çocukların görünce kendilerini masal diyarında gibi hissetmesini sağlıyor.

Ziyaretçilerin rahat edebileceği ve sosyalleşebileceği bir alan yaratılmış diyebiliriz. Yazları binlerce kişinin uğrak noktası olan Sazova Parkı’nda, çok güzel bir şekilde zaman geçirebilirsiniz. Bu parkın içerisinde bulunan müzeye gezintiye çıkabilir, konser zamanlarında müzik keyfi yaşayabilir ve hayvanat bahçesindeki canlıları görebilirsiniz.

Aynı zamanda parkta Nuh’un Gemisi’ne benzer bir gemi de bulunuyor. Bu da parkta dikkat çeken bir yapı.

Gölün muhteşem manzarasında da keyifli bir şekilde piknik yapabilirsiniz. Kış mevsiminde de karlarla örtünen Sazova Parkı adeta görsel şölen sunuyor. Bu harika güzelliğin karşısında ziyaretçiler, keyif kahvelerini yudumluyor ve içlerini ısıtıyorlar.

Sazova Parkı’nın içinde kafeterya ve hediyelik eşya dükkanları da bulunuyor. Parkın manzarasını en iyi şekilde izleyebileceğiz bir de seyir terası var. Gelen ziyaretçiler genellikle bu cezbedici parkı buradan fotoğraflıyor. Günübirlik ziyaret edilebilen Sazova Parkı’nı sizin de görmenizi tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir