Eski Taş Çağı’ndan kalma Mağara: Yılda 300 bin ziyaretçi geliyor

Samsun’daki Tekkeköy Mağaraları, Eski Taş Çağı’na uzanan zengin bir tarih ve arkeolojik sit alanına sahip. DOKAP tarafından desteklenen ve 3 milyon liralık bütçeyle gerçekleştirilen “Gezi ve Yürüyüş Yolları ile Seyir Terasları” projesi, turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, mağaraların bulunduğu alanda 14 farklı uygarlığın izlerini taşıdığını açıkladı. Mağaraların kat planlı olduğu ve tarih boyunca ilk kez katlı yaşama geçilen yer olarak öne çıktığını ifade eden Togar, bu alanda yapılan kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Tekkeköy, Samsun'un en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Özellikle Karadeniz'e düzenlenen turların vazgeçilmez duraklarından biri olan Tekkeköy Mağaraları, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Belediye Başkanı Togar, bölgedeki turizm acentelerini memnuniyetle karşıladıklarını ve çalışmalarının Türkiye ve dünya için bir kültür mirası oluşturmayı amaçladığını anlattı.

Mağaralarda milattan önce 6 binli yıllara kadar uzanan yaşam belirtileri bulunduğunu söyleyen Togar, Arkeoloji Vadisi’ni bu tarihi zenginliği yansıtan bir açık hava müzesine dönüştürdüklerini ifade etti. Vadide yapılan kazılarda ortaya çıkan heykelcikler, aile yaşantısı figürleri ve diğer tarihi kalıntılar, ziyaretçilere geçmişi canlı bir şekilde sunuyor.

Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, her geçen gün artan ilgiyle karşılanıyor. Son bir yılda 300 bin ziyaretçi ağırlanmış ve altyapı çalışmalarıyla ziyaretçilerin mağaraları daha rahat keşfetmeleri sağlanmış. Başkan Togar’ın gelecek hayali ise vadideki trafiği ortadan kaldırıp teleferikle ziyaretçileri taşımak ve dere üzerine küçük bir Venedik oluşturmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir