Erişilmez yapısıyla Madonna della Corona Tapınağı

İtalya’nın kuzeyinde, Monte Baldo’nun eteğindeki Madonna della Corona Tapınağı bulunduğu konum ve mimari özellikleri bakımında Sümela Manastırı ile oldukça benzer bir yapıya sahip. Verona’nın en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan tapınak, 774 metre yükseklikten Garda Gölü’nün muhteşem manzarasını sunuyor. Gotik tarzdaki yapısıyla Orta Çağ’ın en güzel yapılarından biri olan Madonna della Corona Tapınağı, her ne kadar 1530’lu yıllarda yapılmış olsa da tapınak yapılmadan önce de uzun yıllar boyunca din adamlarının inzivaya çekildiği noktalardan biri idi. Yapıldığı tarihten itibaren sürekli olarak genişletilen Madonna della Corona Tapınağı, 19. yüzyılda bugün ki görünümünü aldı.

Ulaşımı oldukça zor olan ve uçurumun kenarına yapılan Madonna della Corona Tapınağı, ahiret ile dünya arasında asılı kalmış bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar ulaşımı zor olsa da araçla çıkmak yerine yürüyerek çıkmanız hem muhteşem bir deneyim hem de biraz tehlikeli olabilir. Sarp kayaların arasından yükselen tapınak aşılmaz kayalıklarla yemyeşil doğa arasında sıkışıp kalmış bir yapı.

Doğa ve mimarinin muhteşem birleşmesinden oluşan tapınakta kilisenin yanı sıra restoran ve hediyelik eşya dükkanı da buluyor. Ayrıca Madonna della Corona Tapınağı’nın içinde Hristiyanlık tarihi açısından önemli olan İsa’nın çarmıha gerildiği gün inip çıktığı merdivenin bir reprodüksiyonu olan Scala Santa bulunuyor. ⁠

Thank you for the nice video, @tom_juenemann

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir