En mutlu Finlandiya! Ziyaretçilerine mutluluğu öğretecek


Dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında 6 yıldır ilk sırayı kaptırmayan Finlandiya, ‘mutluluk turizmi’ne başladı. Üstelik bunu ücretsiz yapacak.

Yakın dönem dünya için salgın, savaş ve ekonomik sıkıntılarla geçmesine rağmen Finlandiyalılar mutluluklarını korumayı başardı.

İskandinav ülkesi, Birleşmiş Milletler’in, ulusların ortalama geliri, zihinsel ve fiziksel sağlığı, özgürlüğü ve daha fazlasını inceleyen 2023 Dünya Mutluluk Raporu’nda birinci oldu.

Finliler, tüm bu mutluluk meselesi söz konusu olduğunda gerçekten ne yaptıklarını biliyor gibi görünüyor. Şimdi bu, dünyanın en mutlu ülkesi, nihayet gizli neşe tarifini paylaşacağını duyurdu.

Her şey bedava

Finlandiya’nın resmi turizm ofisi, dört günlük bir ücretsiz gezide ‘Fin usulü neşe’nin inceliklerini paylaşacak. Ülkenin resmi turizm ofisi Visit Finland, 12-15 Haziran tarihlerinde ‘seyahat masraflarından, özel derslere her şeyin ücretsiz olduğu’ bir gezi düzenlediğini duyurdu

Finlandiya 'mutluluk turizmi'ne başladı: Nasıl mutlu olunacağını öğretecek - 3

Villada konaklama

Finlandiya, lüks Kuru Resort’ta on kişiye tamamen ücretsiz olarak dört günlük bir Mutluluk Ustalık Sınıfı hizmeti sunuyor.

Katılımcılar, her biri kendi özel spa ve saunasına sahip, çam ormanları ve doğal manzaralarla çevrili villalarda kalacaklar.

Finlandiya 'mutluluk turizmi'ne başladı: Nasıl mutlu olunacağını öğretecek - 4

Dört günlük seyahat

18 yaşını doldurduysanız, İngilizce biliyorsanız ve bu dört günün Visit Finland tarafından kayda alınıp çeşitli mecralarda kullanılmasını kabul ediyorsanız mutluluk sınıfına gitmek için bir şansınız var.

Başvurular internet üzerinden

Visit Finland, başvuru için gerekli koşulları web sitesinde yayınladı. Katılmak isteyenler, sosyal medya yarışmasını tamamlamadan önce Find Your Inner Finn web sitesinde çevrimiçi başvuruda bulunuyor.

Finlandiya 'mutluluk turizmi'ne başladı: Nasıl mutlu olunacağını öğretecek - 6

Tek yapmanız gereken, Instagram veya TikTok’ta, sizi gizliden gizliye bir Fin olabileceğinize inandıran ve neden bu ustalık sınıfına katılmak istediğinizi açıklayan, #FindYourInnerFinn ve #VisitFinland hashtag’leriyle paylaşılan bir içerik oluşturmak. Bu koşulu tamamlamak için son tarih, 2 Nisan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir