En iyi 6 parkur! İşte İstanbul’daki yürüyüş ve koşu rotaları

İstanbul’da yaşıyorsanız pek çok aktiviteler sizi bekliyor demektir. Bu aktivitelerin başında da tabii ki yürüyüş yapmak geliyor. Çünkü yürüyüş yapabileceğiniz birbirinden güzel seçeneklere sahipsiniz.

Özellikle hafta sonu bir plan yapmadıysanız yürüyüşe çıkmak çok iyi bir seçenek olabilir. Böylelikle hem yeni yerler keşfedebilir hem de zinde kalma fırsatı yakalayabilirsiniz.

İşte İstanbul’da yürüyüş ve koşu yapılacak yerler…

Belgrad Ormanı, Sarıyer

İstanbul’un içinde ama şehrin gürültüsünden ve boğucu havasından uzak bir noktada yürüyüş yapmak istemez misiniz? Bunun için gideceğiniz yer Belgrad Ormanı’ndan başka bir yer değil. Haftanın 7 günü gidebileceğiniz Belgrad Ormanı’nda koşu ve yürüyüş parkurlarının dışında bisiklet yolu ve piknik alanları da bulunuyor.

Neşet Suyu Koşu ve Yürüyüş Parkuru veya yeni adıyla Fıratpen Koşu Parkuru, toplam 6 kilometre uzunluğunda ve doğa içerisinde sizi harika bir deneyim sunuyor.

Maçka Parkı, Beşiktaş

Nişantaşı ile Beşiktaş arasında adeta şehrin ‘oksijen deposu’ görevi gören Maçka Parkı, bu bölgede yürüyüş ve koşu yapabileceğiniz ender noktalardan.

Ayrıca koşu ya da yürüyüş yaptıktan sonra park içinde bulunan spor aletlerinden de yararlanabilirsiniz.

Emirgan Parkı, Sarıyer

Emirgan Parkı, İstanbul’da yürüyüş yapabileceğiniz en güzel yerlerin başka yer alıyor. Şehirde lale denilince akla gelen Emirgan Parkı’nda harika bir yürüyüş parkuru yer alıyor. Fakat Emirgan’da yürüyüş yapacaksanız sabah saatlerinde bu parka gitmeniz sizin için avantaj olacaktır. Çünkü öğleden sonra park, oldukça kalabalık oluyor.

Bebek Sahil, Beşiktaş

Deniz havası almayı sevenlerdenseniz Bebek sahili tam size göre… Hem yürüyüş yapıp hem boğaz manzarası izlemek için Bebek’e gitmeniz yeterli. Arnavutköy’den başlayarak Sarıyer’e kadar ilerleyen sahil yolunun Bebek semtine denk gelen bölgesinde, sabah yürüyüşleri için güzel bir alternatif oluşturuyor. Özellikle Arnavutköy’de yan yana dizilen tarihi yalıların yanından geçerek Bebek Parkı’na ulaşmak, Bebek Parkı’ndan sonra Rumelihisarı’na doğru yürümek bambaşka bir keyif…

Üsküdar Sahili

Üsküdar sahili yenilendikten sonra harika bir yürüyüş noktasına dönüştü. Burası yürüyüş ve koşu yapmak isteyenler için de bisiklet kullanmak isteyenler için de son derece ideal bir yer. Kız Kulesi‘ne karşı yürüyüş yapmak ve yorulduğunda Kız Kulesi’nin karşısında çay veya kahveni yudumlamak ayrı bir keyif oluşturuyor. Temiz hava almak da bonus tabii…

Moda Sahili, Kadıköy

Kadıköy’de bulunan Moda sahilinde yürüyüş yapmak ayrı bir keyifli. Moda Sahili’nden başlayarak Kurbağalı Dere ve Fenerbahçe üzerinden Kalamış Parkı’na doğru uzanan parkur yürüyüş yapmak isteyenler için çok büyük bir fırsat. Çok popüler bir bölge olmasına rağmen kalabalık olmaması da büyük bir avantaj.

Yürüyüşünüzü tamamladıktan sonra sahilin yeşil alanlarında piknik yapabilir ya da huzur içinde kitabınızı da okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir