EKODOSD üyeleri Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Kuşadası’nın doğa ve ekosistemiyle ilgilenen Derneği (EKODOSD) üyeleri her yıl düzenledikleri Bodrum gezilerinde, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını keşfederek, “Bodrum’un arka bahçesi” olarak adlandırdıkları doğal güzelliklerini aktarıyorlar.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Geleneksel Bodrum etkinliklerimizde, Yarımadadaki değişimleri yakından izliyoruz. Doğal alanların yoğun yapılaşmalara dönüştüğünü görmek üzücü. Bu yıl rotamızı Bodrum Yarımadasındaki Pedesa’ya çevirdik. Kızılçam ağaçlarının arasındaki antik akropolü ziyaret ettik ve muhteşem manzaralar eşliğinde doğanın tadını çıkardık. Profesyonel bir rehber eşliğinde bölgenin tarihini öğrenip, Akdeniz’in benzersiz bitki örtüsünü keşfettik. Ormanın içinde devrilmiş kızılçam ağaçlarının bulunması biyolojik çeşitlilik ve orman sağlığı açısından önemli olduğunu gösteriyor. Bodrum’un doğal güzelliklerini koruyarak gelecek nesillere aktarmak umuduyla yoğun yapılaşmanın içine dalıyoruz.”

“Ancak Bodrum’un tarihi dokusunun korunması gerektiğini unutmamak önemli. Myndos Kapısı, İkiz Mezarlar ve Bodrum Kalesi gibi önemli yapıları ziyaret ettik. Bodrum’un deniz altı arkeoloji müzesinde eşsiz eserleri görmek heyecan vericiydi. Doğal ve kültürel zenginliklerini korumak Bodrum’un geleceği için kritik önem taşıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir