Ege ve Akdeniz’de tatilcilere ve vatandaşlara yangın uyarısı!

Antalya Valiliği tarafından orman yangınlarının önlenmesi amacıyla genelge yayınlandı. Genelge ile ormanlık alanlara yakın bölgelerde ateş yakma ve bazı bölgelerde uygulanacak kamp yasaklarının yanı sıra, alınacak önlemler ve denetimlere ilişkin maddeler karara bağlandı. Genelge uyarınca belirlenen alanlar dışında 31 Ekim’e kadar orman çevresinde ateş yakmak yasaklandı.

Antalya Valiliği resmi internet sitesinden Vali Ersin yazıcı imzasıyla yayınlanan genelgenin, yaz aylarında havaların aşırı derecede ısınması göz önünde bulundurularak ormanlık bölgeler ile tarım arazilerinde, insan ve araç yoğunluğunun artması ile birlikte, orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirilerek, ormanları yangına karşı korumak amacıyla yayınlandığı belirtildi.

Genelgeye göre, özel mülk arazileri de olsa ormanlık alanların 4 kilometre civarında mangal, semaver gibi araçların kullanımı ve genel olarak ateş yakmak yasaklandı.

Önceden belirlenerek tescil edilmiş yerler ku kapsamın dışında bırakıldı. Karara aykırı hareket edenlere ise ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemler yapılacağı belirtildi.

Antalya’da jandarma, ormanlık alanlara girip piknik yapan ve dinlenen vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı, ateş yakanları görmeleri halinde ise 112’yi aramalarını bildirdi.
Antalya İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, Konyaaltı ilçesi Doyran Göleti ve Saklıkent bölgesinde çevre, doğa ve hayvanları korumak amacıyla icra edilen faaliyetler esnasında, sıcaktan bunalıp piknik ve dinlenme amacıyla bölgeye giriş yapan vatandaşlara bilgilendirme yaptı. Vatandaşlara, ormanlık alanlarda ve yakınlarında ateş yakmanın yasak olduğu, ateş yakan şahıslarla karşılaşmaları durumunda 112 Acil Yardım Çağrı Merrkezi’ni aramaları bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir