Edirne’ye Kakava-Hıdrellez Şenlikleri akını başladı

Edirne, Kakava-Hıdrellez Şenlikleri için 4-5-6 Mayıs tarihlerinde binlerce kişiyi ağırlayacak. Kakava ateşinin yakılmasını bekleyen ziyaretçilerle birlikte eğlenmeye başladı.

Şenlik, sadece yöre halkı için değil, ülkenin dikkatinin yoğunlaştığı bir etkinlik olmasıyla turizm açısından da büyük önem taşıyor.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, baharın habercisi olarak niteleniyor ve binlerce kişiyi Edirne’ye çekiyor.

Bugün saat 15.45’te Kakava ateşi yakılacak ve tarihi Sarayiçi yarımadasında bulunan Er Meydanı’nda gerçekleşecek.

Turistler, Selimiye Camisi Meydanı başta olmak üzere çeşitli bölgelerde geleneksel oyunlar eşliğinde renkli görüntüler sergiliyor.

Yoğunluk nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, valilik bazı önlemler aldı. Hıdrellez-Kakava Şenlikleri dolayısıyla il merkezine hafriyat ve ağır yük taşıyan araçların girişi yasaklandı.

Turistlerden biri olan Nurcihan Yurdakul, etkinliği şöyle değerlendirdi: "Beylikdüzü'nden geliyoruz. Her sene Kakava'ya geliyoruz, bu sene de burada eğlenmeye geldik." Başka bir turist olan Atiye Olgaç ise, "Ortam çok güzel, insanlar çok eğlenceli. Yaklaşık 50 kişilik grubumuzla geldik. Bu gece kalacağız, akşam ateşin başına gideceğiz" dedi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir