Edirne’de, ‘Türk Mutfağı Haftası’ şifa kaynağı ‘deva-i misk helvası’ ikramıyla başladı

Edirne’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı. Etkinlik kapsamında Edirne’de saray mutfağının meşhur lezzeti olan, ‘deva-i misk helvası’ katılımcılara ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinesiyle 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan ‘Türk Mutfağı Haftası’ başladı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Selimiye Camisi meydanında oluşturulan stantta, şehrin tanınan şekerlemecilerinden Arif Meriç, Edirne’de saray mutfağının meşhur lezzeti olan, 41 çeşit baharat ve yumurta akı ile baldan yapılan ‘deva-i misk helvası’ hazırlayarak yerli ve yabancı katılımcılara ikram etti. Hazırladığı helvanın şifa kaynağı olduğunu belirtti.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Şehirlerin tanıtımında en önemli rolün gastronomiye ait olduğunu söyleyerek, “Tüm paydaşlarımızla birlikte bugün Beyazıt Külliyesi’nde ilk etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ki ana temamız, sürdürülebilir, katıksız ve sağlıklı mutfak. Bu hafta boyunca, birçok paydaşımızla beraber gastronomik zenginliğimizi anlatacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir