Edirne’de Kakava Şenlikleri öncesi hazırlıklar tamamlandı

Edirne’de, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren, Kakava ve Hıdırellez şenlikleri öncesi otel ve pansiyonlarda boş oda kalmadı.

Roman kültürünün geleneklerinden, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Kakava ve Hıdırellez şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu sene de kentte 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanacak.

Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Roman kültürünün simgesi haline gelmiş UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Kakava ve Hıdırellez şenlikleri için hazırlıklar tamamlandı.

Şenliklerin en coşkulu şekilde kutlandığı Edirne’de, otellerdeki 1264 oda ve 2 bin 465 yatağın tamamı 1,5 ay öncesinden doldu.

Cuma günü saat 18.00’da tarihi Sarayiçi yarımadasında Kakava ateşinin yanmasıyla başlayacak kutlama programı, cumartesi sabahı yine aynı bölgede Tunca Nehri kıyısında Romanların suya dilek bırakması ve eğlence programıyla devam edecek.

1.5 ay önce bütün odalar kapandı

Edirneli otel işletmecisi Bülent Öniz, şenliklere yoğun talep olduğunu belirterek, “Kakava ve Hıdırellez, normalde de çok yoğun geçen bir dönem ama bu sene çok ekstra bir ilgi var. Belki pandemiden sonra insanların özlemi de var. Biliyorsunuz, 1-2 yıl yapılamamıştı. Bu sene ilgi çok yoğun. Bizim işletmemiz yüzde 100 dolu şu anda. Tüm oteller aynı şekilde. Tabi ki belki iptaller olursa yer bulunabilir ama genel anlamda tamamen dolu. 1,5 ay önceden doldu. 3 aydır arıyorlar, 1,5 ay önce tüm odalar kapandı. Yoğunlukla İstanbul, Bursa ve İzmir civarından gelenler olacak. Yurt dışından nadir gelen oluyor. Özellikle İstanbul’dan çok yoğun talep var. Bu sene cuma ve cumartesi günlerine denk geldi. O nedenle çok daha yoğun ilgi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir