Dünyanın en soğuk 10 yeri! Eksi 67 gören şehirler var

Lapa lapa yağan kar, kışı sevmeyenlerin bile hoşuna gidiyor. Şehrin ve doğanın tamamen beyaza bürünmesi seyrine doyumsuz manzaralar ortaya çıkarıyor. İster kışı sevin, ister yazı dünyanın öyle bölgeleri var ki her iki durumda da buralara yolunuzun düşmesini istemezsiniz.

Bu şehirlerin fotoğraflarına baktığınızda bile içiniz üşüyecek. İşte dünyanın en soğuk şehirleri

CHURCHİLL, KANADA

Churchill, Kanada’nın en soğuk noktalarından biri olarak biliniyor. Kutup ayılarının yoğun yaşadığı yerlerden biri olduğundan dolayı “Kutup Ayılarının Başkenti” olarak anılır. Bu şirin kasabanın havası pek de şirin değil. Churchill’de termometreler ortalama olarak -25’i gösteriyor.

URUMÇİ, ÇİN

Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Umurçi’de kışın dondurucu soğuklar etkisini gösteriyor. Nüfusun 3,5 milyon olduğu bölgede genelde hava sıcaklığı -10 derece civarında seyrediyor.

EDMONTON, KANADA

Dünyanın en soğuk şehirleri arasında Kanada’dan bir yer daha var. Burası ortalama sıcaklığın -11 derece olduğu Edmonton’dan başka bi yer değil. Edmonton’da tek sıkıntı aşırı soğuklar değil. Kış rüzgarları, şehri yaşanmaz hale getirebiliyor.

MURMANSK, RUSYA

Listede Rusya’dan şehirler görmek sizi şaşırtmayacaktır. Murmansk, Rusya’nın kuzeybatısındaki yer alan bir kent. Ve soğuk olmasıyla adından sıkça söz ettiriyor. Kentte kış aylarında sıcaklık -12 derece civarında oluyor.

VLADİVOSTOK, RUSYA

Rusya’nın en doğusunda yer alan Vladivostok, dünyanın ise en soğuk yerlerinden biri. Ünlü Transsibirya tren hattının son durağı olan kentte ortalama sıcaklık ise -13.1 derece oluyor.

SASKATOON, KANADA

Saskatoon’da kar, buz ve soğuk oldukça sıradan bir olay. Şehrin herhangi bir yerinde sarkan buzlar görmeniz mümkün. O kadar soğuk oluyor ki göller, nehirler de buz tutuyor. Saskatoon’da kışın sıcaklık -15 derece.

HARBİN, ÇİN

Çok geniş bir coğrafyaya hakim olan Çin’de kış mevsimi bazı kentlerde çok çetin geçiyor. Bunlardan biri de Harbin kenti. Kış aylarında ortalama -20 dereceleri gören kentte 9 milyondan fazla insan yaşıyor ve bu dondurucu soğuğa maruz kalıyorlar.

ULAN BATUR, MOĞOLİSTAN

Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur da en soğuk kentlerden biri. Orta Asya bozkırlarında yer alan kentte kış ayları boyunca ortalama sıcaklık -25 derece.

YAKUTSK, RUSYA

Yakutsk sadece Rusya’nın değil, dünyanın en soğuk şehirleri arasında. Burası aynı zamanda Yakutistan Özerk Cumhuriyeti’nin yönetim merkezi. Yakutsk şehri, Rusya Federasyonu’na bağlı özerk Yakutistan Cumhuriyeti’nin de başkenti. Kentte sıcaklık kışın -60 dereceye kadar düşebiliyor. Fakat ortalama sıcaklık genelde -37 derece oluyor.

OYMYAKON, RUSYA

Rusya’nın Saha Cumhuriyeti’ne bağlı Oymyakon, dünyanın en soğuk noktası olarak bilinir. 1933’te hava sıcaklığı −67.7 olarak ölçülmüştür ve bu hâlen rekor olarak kabul edilmektedir. Nüfusu 521 kişi olan Oymyakon’da kışın sıcaklık -45 derece.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir