Dünyanın en iyi şehirleri açıklandı! Listede Türkiye’den 2 şehir var

Birleşik Krallık merkezli pazar araştırma şirketi Euromonitor tarafından hazırlanan rapora göre, Avrupa 2022’de turizm oyununu kazanıyor. Yıllık raporu, her yıl dünya çapında 100 şehrin çekiciliğini turizm politikası ve performansı, sürdürülebilirlik, altyapı, sağlık ve güvenlik ve ekonomik performans dahil olmak üzere altı kategoride karşılaştıran “En İyi 100 Şehir” araştırmasına göre Paris, dünyanın en iyi destinasyonu seçildi.

Paris

Euromonitor International’ın Dünyanın En İyi 100 Şehri listesinde Türkiye’den de iki şehir yer alıyor.

Covid-19 Pandemisi öncesi dönemde, uluslararası varış sayısına göre önde gelen destinasyonları sıralandığında, listenin başında Asya destinasyonları yer alıyordu fakat bu yıl Paris, 2022 En İyi 100 Şehir Destinasyonu Endeksi’nde ilk sırada yer alırken, ilk 10 şehirden sekizi Avrupa’daki komşuları oldu.

Prag’ın 11, Tokyo’nun 20, Atina’nın 23. sırayı aldığı listede, Türkiye; 25. sıradaki İstanbul ve 64. sıradaki Antalya ile temsil edildi.

Prag

Listede ilk 10’da sırasıyla; Dubai, Amsterdam, Madrid, Roma, Londra, Münih, Berlin, Barselona ve New York yer aldı.

New York

Raporda ABD şehirlerinin genel olarak “turizm performansında güçlü bir toparlanma” gösterdiğini belirtilmesine rağmen, New York ilk 10’da son sırada kendine yer bulabildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir