Dünyanın en iyi 10 sıcak hava balonu gezisi: İlk sırada Kapadokya var

İnsanlar kuşları gözlemlemeye başladığı ilk günden beri onları taklit ederek gökyüzüne havalanmanın bir yolunu aramışlardır. Gökyüzüne ilk insanlı uçuş 1783 yılında Paris’te Montgolfier kardeşler tarafından icat edilmiş olan sıcak hava balonu ile gerçekleşmiştir. Günümüzde ise sıcak hava balonları turizm sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Kendinizi gerçek bir kuş gibi hissedeceğiniz uçuş deneyimleri için en güzel balon turlarını listemizde bir araya getirdik.     

Kapadokya

Türkiye’de İç Anadolu bölgesinde yer alan Kapadokya dünyadaki balon turlarının en popüler adresidir. Hava şartlarının her mevsim uçuşa uygun olması yılın 260 günü uçuşların gerçekleşmesini sağlıyor. Volkanik patlamalar sonucu binlerce yıl rüzgârın ve yağmurun şekillendirdiği “Peri bacaları” üzerinde saat 5.30 başlayan Kapadokya sıcak hava balonu turu Volkanik vadiler, taş evler ve üzüm bağları rotalarını takip ederek 1 buçuk saat gökyüzünde yolculuk yapmanızı sağlıyor.

Dubai Çöl Koruma Alanı

Dubai’nin tadını bambaşka bir şekilde çıkaracağınız balon turuyla güzelliklerine tepeden şahit olacaksınız. Yolcular şafak vakti Burj Khalifa’dan alınarak bir saatlik sürecek olan balon yolculuğuna çıkmadan önce kalkış alanına taşınıyor. Balon seyahatinde ziyaretçiler deve, ceylan ve ikonik Arap Oryx’i görebilecekleri kum tepeleri ve yemyeşil vahalar üzerinde unutamayacakları bir yolculuğa çıkıyorlar. Vahşi yaşamı ve çöl güzelliklerini kuşlar gibi tepeden görebileceğiniz bu geziyi Dubai’de deneyimlemelisiniz.

Yarara Vadisi

Avusturalya’da bulunan Yarara Vadisinde sıcak hava balonu yolculuğu, vadinin üzüm bağlarını, kıvrım kıvrım tepelerini, meyve bahçelerinin sardığı ufak dereleri ve çiftlikleri yani Avusturalya’nın tüm güzelliklerini ayaklarınızın altına seriyor. Aklınızda kalacak manzaralara şahit olacağınız bu yolculuğa Avusturalya’ya yolunuz düşerse mutlaka katılın.

Napa Vadisi

Her mevsim sıcak hava balonu seyahati yapabileceğiniz ABD Kaliforniya’da bulunan Napa Vadisi, dünyanın en güzel görünümlü üzüm bağlarına sahiptir. Kırsalın güzelliğini sıcak hava balonu gezisi ile gökyüzünden görebileceğiniz şahane bir doğa turu sizleri bekliyor olacak.

Teotihuacan

Mexico City’nin kuzeydoğusunda yer alan Kuzey Amerika’nın en büyük kentinin arkeolojik kalıntıları ve Teotihuacan Piramitlerinin üzerinde Sıcak hava balonu ile tarihi sitenin kuşbakışı görünümüne şahit oluyorsunuz. Bir saat süren uçuşta Quetzalpapalotl Tapınağı, Ölüler bulvarı, Güneş ve Ay Piramitlerini görerek tarihe gökyüzünden şahit olacaksınız.

Bagan

Marco Polo’nun  “yaldızlı şehir” olarak adlandırdığı Myanmar’daki 9. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar Birinci Birmanya İmparatorluğu’nun başkenti olan Bagan, Kasım’dan Mart’a kadar sıcak hava balonunun yapıldığı en popüler noktalardan biridir. Yaklaşık 13.000 Budist tapınağına ev sahipliği yapan Baga balon turunuzda, altın kuleleriyle ünlü Ananda tapınağına gökyüzünden şahit olabilirsiniz.

Albuquerque

Gökyüzünün renkli bulutlarla dolduğu Albuquerque, New Mexico’nun Uluslararası Balon Festivali’ne ev sahipliği yaptığı yerdir. Festivale katılarak binlerce balonla aynı anda gökyüzünde süzülme deneyimini yaşayabilirsiniz. Ayrıca festival nedeniyle ziyaretçilere balonla sınırsız seyahat hakkı sunuluyor.

Luksor

Luksor, dünyanın en büyük açık hava müzesi üzerinde keyifli bir sıcak hava balonu seyahati için en iyi adres. Mısır’ın dört bin yıllık Thebes Antik Kent’inin karşısında bulunan Luksor sıcak hava balonu gezisi ile sizlere tarihi hipostil salonunu ve Amenhotep’in iki büyük taş heykeli olan Memnon Heykelleri gibi ünlü arkeolojik alanların üzerinden geçerek tarihi anıtların hikâyeleri ile geçmişe doğru uçup gitmenizi sağlıyor.

Serengeti

Hangi mevsimde olursa olsun burada yapacak olduğunuz sıcak hava balonu seyahatinizde milyonlarca memeli hayvanın göçüne şahit olabilirsiniz. Tanzanya’dan Kenya’daki Masai Mara Ulusal Koruma Alanı’na kadar uzanan Serengeti dünyadaki en büyük memeli hayvan göçlerine ev sahipliği yapan yerdir. Burada gerçekleşen sıcak hava balonlarına katılarak doğal yaban hayatına çıplak gözle gökyüzünden şahit olabilirsiniz.

Angkor

12. yüzyılın başlarında inşa edilen Angkor Arkeoloji Parkı, dünyanın en büyük dini anıt parkı olarak kabul edilir. Klasik Khmer mimarisinin en önemli örneği olan Angkor Wat tapınak kompleksi üzerinde sıcak hava balonu turlarına katılarak dünyaca ünlü tapınağı tepeden izleyebilirsiniz. Sıcak hava balonuna tedirgin yaklaşanlar için de burası harika bir fırsat. Güvenliğin üst düzde tutulduğu Angkor Arkeoloji Parkı sıcak hava balonları bir yere bağlı olarak havalanıyor. İçinizin rahat edeceği muhteşem bir arkeolojik gezi sizleri bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir