Dünya’da sırrı çözülememiş en gizemli doğal oluşumlar

Dünyanın henüz görmediğimiz yerlerinde gizemli ve garip birçok olay meydana geliyor. Teknoloji ve bilimin geliştiği çağımızda bile hala sırrı tam olarak ortaya çıkarılamamış sekiz ilgi çekici olayı sizler için bir araya getirdik.

Bermuda Şeytan Üçgeni

Herkesin efsanesini duyduğu filmlere ve dizilere konu olan Bermuda Şeytan Üçgeni, Bermuda, Porto Rico ve Miami arasında bulunuyor. Bermuda Şeytan Üçgeni efsanesini başlatan ilk olay 2. dünya savaşında mühimmat taşıyan bir uçağın bir anda kaybolmuş olmasıdır. Uçak kaybolunca bir arama kurtarma uçağı yola çıkıyor ancak onunda sinyallerine bu bölgeye girdiğinde ulaşılamıyor. Aynı gün içerinde altı uçağın birden kaybolması üzerine tüm gözler bu bölgeye çevrildi.

Yıllardan beri yaşanan bu olaylar karşısında birçok bilim insanı ve araştırmacı teoriler ortaya atmıştır. Bunlardan biri bölgenin uzaylıların üssü olduğunu iddia ediyor. Diğer bir iddia Kayıp Kıta Atlantis’in burada batarak yok olduğudur. Teknolojik anlamda günümüzden çok daha geliştiğine inanılan kıta, batarken üzerinde bulunun teknolojik silahlar ile beraber battığı için aralarında bulunan “Anti Madde” silahının arada bir su altında aktif hale gelip, etrafta bulunan uçak ve gemileri yok ettiği düşünülür. Bir başka teori ise dev dalgaların çıkıyor olmasıdır.

Tüm bu teorilere rağmen gizemini koruyan Bermuda Şeytan Üçgeni üzerinden hala uçuşlar ve seferler gerçekleşmektedir.

Socotra

Yemen tarafından yönetilen Hint Okyanusunda yer alan Socotra ormanları ilginç şekilde büyüyen “Ejderha Kanı” ağaçlarıyla ünlüdür. Burası kalın gövdeli etli bir sürü ağaç türü, ilginç bitki ve hayvan türlerini barındırıyor. Burada yetişen bitkilerin şifalı olduğu özellikle Ejderha Kanı ağacının her türlü hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Socotra bitki ve hayvan türlerinin gizemi hala çözülememiştir.

Roraima Dağı

Bulutların hiç yalnız bırakmadığı, görünüşü ve şekli ile insanı doğaya hayran bırakan Roraima Dağı Brezilya, Guyana ve Venezuela sınır noktalarında yer alıyor. Roraima Dağı‘nın şeklinin su ve rüzgar tarafından zamanla aşınarak oluştuğu ve en eski Jeolojik oluşumlardan biri olduğu düşünülüyor. Roraima Dağı‘nda yetişen bitkilerin ve yaşayan hayvanların neden başka bir yerde yaşayamadıkları hakkındaki muallak hala devam ediyor.

Rio Tinto

Endülüs’ün Siera Morena dağlarından doğan İspanya’nın Güneybatısında bulunan Rio Tinto Nehri kızıl akmasıyla dikkat çekiyor. İçindeki demirin fazla bulunmasından kaynaklanan bu renk dışında nehrin en ilginç özelliği aşırı asitli olmasıdır. Birçok bakteriye de ev sahipliği yapan Rio Tinto Nehri bazı bilim insanlarınca Marsın yeraltı sularına benzediği söyleniyor.

Fly Geyser

Gerlach, Nevada’da bulunan Fly Geyser sürekli büyüyerek göz alıcı renklerine yenilerini ekliyor. Özel bir mülkiyette yer alan Fly Geyser’in ne kadar daha büyüyeceği ise bilinmemektedir. Fotoğraf tutkunları için bir nimet olan bu doğal oluşumun sudaki minerallerin, tuzların ve su bitkilerinin yoğunlaşarak ortaya çıkardığı muhteşem renk cümbüşünü kendi gözlerinizle görmelisiniz.

Vostok Gölü

Antarktika’da buzun altında bulunan Vostok gölü, dünyada bulunan en yeni gizemdir. Altında 15 milyon yıllık bir gizem sakladığına inanılan gölden örnekler alınmış araştırmalara başlanmıştır. İnsanların bu zamana kadar hiç görmediği türlerin keşfedileceği tahmin edilen Vostok gölü hala gizemini korumaktadır.

Racetrack Playa

California’da bulunana Racetrack Playa sihirli bir doğaya sahip. Gizeminin taşlarında saklı olduğu bu esrarengiz vadide taşlar arkalarında iz bırakarak hareket ediyor. Bu olayla İlgili teoriler ise rüzgarın buna neden olduğu yönündedir. Ancak o kadar ağır taşların rüzgar tarafından nasıl hareket ettirildikleri ise büyük bir merak uyandırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir