Dünyanın en eski oteli: Yüzyıllardır aynı aile yönetiyor

Dünyanın en eski oteli denilince akıllara ilk olarak belki Roma, Londra ya da Paris gelebilir. Fakat durum pek düşündüğünüz gibi değil. Japonya’da Fuji Dağları’nın eteklerine konumlandırılan Nishiyama Onsen Keiunkan, tam 705 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor. Hatta bu özelliğiyle Guiness Rekorlar Kitabı’na girmiş durumda.

Nishiyama Onsen Keiunkan, antik bir otel olabilir ancak misafirlerine son derece konforlu hizmet veriyor. Odalarının manzarası ise harika! Oteldeki çoğu odanın penceresi Haya Nehri’ne açılıyor. Doğanın içinde yemyeşil bir noktada bulunan otelin hünerli ellere sahip bir de şefi var. Taze mi taze ürünler kullanarak nefis yemekler hazırlıyor.

1317 YILDIR AYNI AİLE YÖNETİYOR

Geleneklerine bağlı bir tarzda yönetilen Nishiyama Onsen Keiunkan, son zamanlarda ufak bakım ve restorasyon çalışmalarından geçti. Bu nadide oteli etkileyici kılan ise aynı ailenin hizmet anlayışıyla kuşaktan kuşağa aktarılmış olması. Otel, tam elli kuşaktır aynı aile tarafından işletiliyor.

MİMARİSİ ŞIK VE SADE

Japon mimarisinin sadeliği ve şıklığından Nishiyama Onsen Keiunkan da nasibini almış. Doğal güzellikleri ve huzurlu ortamıyla dikkat çeken otel, sahip olduğu odalarıyla sadeliği bir sanata dönüştürmüş durumda. Sade, şık, bakımlı odalar Japon kültüründen aşina olduğumuz küçük yer masaları ve geleneksel sandalyeleri ile dikkat çekiyor.

OTELİN DOĞASI VE KAPLICALARI

Şehrin boğucu havasından ve stresinden kurtulmak isteyen Japonlar, huzur bulmak için sık sık bu yaşlı oteli ziyaret ediyor. Doğayla iç içe bir köy içine yer alan işletme, sahip olduğu odalarıyla sadeliği bir sanata dönüştürmüş durumda. Küçük, şık ve bakımlı odalar, Japon kültüründen aşina olduğumuz küçük yer masaları ve geleneksel sandalyeleri ile hayli ilgi görüyor.

Sadece huzur arayanlar mı bu otele gidiyor? Tabii ki hayır. Nishiyama Onsen Keiunkan’da bulunan kaplıcalarda şifa arayanlar da otel içinde kurulmuş kaplıca suyu havuzlarında harika vakit geçirebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir