Dünyanın dört bir yanından yeni yıl manzaraları

Tüm dünya ülkelerinde düzenlenen yeni yıl programları rengarenk görüntüler oluşturdu. Binlerce vatandaşın katılım sağladığı etkinliklerde, doyasıya eğlence yaşandı. Caddeleri, sokakları ve meydanları dolduran vatandaşlar, patlatılan havai fişeklerin altında 2023 yılına ‘merhaba’ dedi.

Saatler süren programların ardından geriye, yeni yılın renkli görüntüleri kaldı. Haydi gelin tüm dünyayı etkisi altına alan göz kamaştırıcı yeni yıl görüntülerine bakalım.

FRANSA

Fransa’nın başkenti Paris, 2023’e Champs-Elysees (Şanzelize) Caddesi’nde düzenlenen havai fişek ve ışık gösterileriyle girdi. Caddede bulunan Zafer Takı Anıtı’nda yapılan havai fişek ve ışık gösterilerinde çeşitli temalar kullanıldı.

MAKEDONYA

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te vatandaşlar yeni yılı başkentteki Makedonya Meydanı’nda karşıladı. Bu kapsamda başta ünlü Makedon şarkıcı Elena Risteska olmak üzere farklı yerel sanatçı sahne aldı.

Yüzlerce vatandaşın katılım sağladığı kutlamalar kapsamında Üsküp Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılan havai fişek gösterisi yapılmazken, vatandaşlar bireysel olarak havai fişek patlattı.

KIRGIZİSTAN

Kırgızistan, yeni yıla havai fişek gösterileriyle “merhaba” dedi. Başkent Bişkek’te şehir sakinleri, yabancı uyruklu öğrenciler ve turistler Ala-Too Meydanı’nı doldurdu. Yeni yıla dakikalar kala sahnedeki ekrandan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un yeni yıl mesajı yayınlandı. Caparov’un mesajının ardından saatler 00.00’ı gösterdiğinde havai fişek gösterileri düzenlendi.

İNGİLTERE

İngiltere’nin başkenti Londra’da yeni yıl dolayısıyla, “London Eye” (Londra’nın Gözü) çevresinde havai fişek gösterisi düzenlendi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te vatandaşlar, yeni yılı kutlamak için bir araya geldi. Kutlamalar sırasında havai fişek gösterisi düzenlendi.

BREZİLYA

Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde yeni yıl kutlamaları kapsamında havai fişek gösteri düzenlendi.

Copacabana sahilinde bir araya gelen vatandaşlar havai fişek gösterisi sırasında denize girerek vakit geçirdi.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

ABD’nin New York eyaletinde yeni yıl kutlamaları kapsamında havai fişek gösterisi düzenlendi. Sisli havanın etkili olduğu Özgürlük Heykeli çevresinde atılan havai fişekler, New Jersey’den görüntülendi.

KOSOVA

Kosova’nın başkenti Priştine’de de yeni yıl konserler eşliğinde karşılandı.

Priştine Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalara yüzlerce vatandaş katılırken, bu kapsamda Kida, Lumi B ve Jericho gibi birçok şarkıcı konser verdi. Priştine Belediyesi de piroteknik maddelerin kullanımını yasaklarken, vatandaşlar bireysel olarak havai fişek attı.

BOSTON

Amerika Birleşik Devleri’nin Massachusetts eyaletinde yer alan Boston kentinde vatandaşlar ve sanatçılar, kostümler giyerek yeni yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen geçit törenine katıldı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de, yeni yıl dolayısıyla tarihi Brandenburg Kapısı’nın önünde konser gerçekleştirildi.

Konser alanında toplanan binlerce kişi yeni yıla girerken sanatçıları dinleyerek eğlendi. Yeni yıla girildiği sırada havai fişek gösterisi düzenlendi.

MADRİD

İspanya’nın başkenti Madrid’deki İspanyollar ve turistler yeni yılı Puerta del Sol Meydanı’ndaki kutlamalar ile karşıladı. Polis bölgede önlem aldı.

FAROE ADALARI

Faroe Adaları’na bağlı Suduroy’da yer alan Vagur isimli köyde yeni yıl, meşaleler ile kutlandı.

BELARUS

Belarus’un başkenti Minsk’te turistler ve Minskliler yeni yıla, şehirde düzenlenen çeşitli etkinliklerle girdi.

BARSELONA

İspanya’nın Barselona kentinde vatandaşlar, yeni yılı kutlamak için bir araya geldi.

ROMA

İtalya’nın Roma kentindeki dünyaca ünlü simge yapılardan Kolezyum çevresinde toplanan turistler ve vatandaşlar yeni yılı kutladı.

PAKİSTAN

Pakistan’ın Peşaver kentinde vatandaşlar, yeni yılı kutlamak için bir araya geldi. Kutlamalar sırasında havai fişek gösterisi düzenlendi.

UKRAYNA

Savaşın gölgesindeki Ukrayna’nın başkenti Kiev’de vatandaşlar, yeni yılı kutlamak için bir araya geldi.

SRİ LANKA

Güney Asya ülkesi Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’nun Galle Face Green Parkı’nda yeni yıl kutlamaları kapsamında havai fişek gösterileri gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir