Dünyada adrenalin dolu 4 aktivite

Dünyada mutlaka yapmanız gereken muhteşem maceralar var. Bunlardan birkaçını sizin için bir araya getirdik. Büyük cesaret isteyen adrenalin dolu deneyimler bir kuşla beraber gökyüzünde süzülmeyi de kapsıyor, bir yanardağ üzerinde sallanmayı da. Hepsinin ortak bir noktası var muhteşem manzaralar eşliğinde kalbinizin ritmi değişiyor.

PARAHAWKING

PARAHAWKING

Yamaç paraşütüne benzeyen bir etkinlik. Bir rehber eşliğinde metrelerce yüksekten süzülebilirsiniz. Bu rehber bildiğiniz rehberlerden değil. Kanatlı bir rehber bu yolculukta size eşlik edecek. Eğitim almış akbaba ile gökyüzünde süzülmek istemez misiniz? Bir akbaba kadar yüksekte uçarken yer yüzüne süzülmek muhteşem bir deneyim olacak. Çok uzun mesafeleri çok az enerjiyle uçabilen kuşlar bu uçuşta size benzersiz bir uçuş deneyimi sunuyor. Nepal’de tecrübe edeceğiniz parahawking etkinliği ihtişamı ile sizi bekliyor. Nepal’in güzelliklerini metrelerce yukardan görebilme imkanı da sunuyor. Doğal güzelliklerin seyir tadını çıkartırken aynı zamanda bir kuşu takip etmenin heyecanını da yaşıyorsunuz. Yol arkadaşınız bazen akbaba bazen de bir kara çaylak oluyor.

VOLCANO BUNGEE

VOLCANO BUNGEE

Çok büyük cesaret isteyen bir macera ‘valcano bungee’ oluyor. Parahawking etkinliğine hiç benzemiyor. Bu etkinlik biraz tehlikeli ve adrenalinin en yüksek seviyesini yaşayacağınız bir deneyim. Volkanik bir dağın tepesinde helikopterle gezdiğiniz yetmiyor bu lav deryasının üzerine atlıyorsunuz. Bu lav deryasının üzerinde gezen helikoptere bir halatla bağlanıyorsunuz. Hayatınız o halata bağlı oluyor ve lav deryasına 100 metre kadar yaklaşıyorsunuz. Cehennem kadar sıcak ve heyecan dolu deneyimi yaşamak başka bildiğimiz her şeyden çok farklı. Deneyimi yaşayan kişiler çığlık atarak sallanıyor ve bu yolculuk bu kadar bitmiyor. Dönüş yolu da bitene kadar helikopterden bir iple sallanıyorsunuz. 56 kilometre süren dönüş yolunda artık volkanik dağın sıcağını da atmış oluyorsunuz. Şili’de yaşanan bu deneyimde yine doğal güzellikleri çok yakından görmeniz mümkün. Sadece doğal yaşam alanlarını değil aktif bir volkanı da hiç olmaması gerektiği kadar yakından görüyorsunuz.

VING WALKİNG

VING WALKİNG

En az yukarıda bahsettiğimiz deneyimler kadar heyecanlı bir diğer aktivite de uçağın kanatlarında yolculuk yaptığınız bu deneyim oluyor. Uçak hareket halindeyken cesaretle kanatlarında yolculuğu tamamlıyorsunuz. Tabii ki güvenlik önlemleri alınıyor. Bu aktivite de hayatınız bir halata bağlı oluyor. uçağın kanadında giderken muhteşem bir manzara da sizi karşılıyor olacaktır. Hareket edilmiyor ancak yolcu koltuğunda değil uçağın üzerinde oluyorsunuz. pilot bu yolculuğu adrenalin dolu hale nasıl getiriyor dersiniz? 220 kilometre hızla giderken birden 150 metre düşüşe geçiyor. Bu hareketler adrenalini canlı tutarken aynı zamanda kalbinizi de zorluyor.

JET FIGHTER FLIGHT

JET FIGHTER FLIGHT

Gerçek bir jet uçurmak ister misiniz? Kontrolün tamamen sizde olduğu bir uçakla yerden metrelerde yüksekte uçmayı isterseniz bu etkinlik tam size göre. Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, ABD, İsviçre gibi ülkelerde bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir