Dünya üzerindeki en temiz denizler

Genelde tatil planı yapmadan önce denize gireceğimiz yeri iyice bir araştırırız. Özellikle denizin temiz olmasına oldukça dikkat ediyoruz. Çünkü keyifli bir tatil yapmayı planlıyorsanız, her gün gireceğinizin temiz olması çok önemli…

Biz de dünyada suyu en temiz olan denizleri araştırdık…

BORA BORA, FRANSIZ POLİNEZYA’SI

Dünyanın en temiz denizlerine girmek isteyen ilk adresi Bora Bora olmalı. Ama bir sıkıntımız var bu bölgeye uçuş, aktarmalarla gerçekleştiği için bir günden fazla sürüyor. Eğer dalış tutkunuysanız, cesaret gösterip bu kusuruz denize girmelisiniz. Çünkü mercan kayalıklarıyla çevrili Bora Bora’da sizi çok farklı bir deniz altı macerası bekliyor.

PANARİ ADASI, JAPONYA

Uzak Doğu’da yer alan ve izole bir ada olan Panari’ye bireysel olarak gitmek mümkün değil. Adaya ulaşım sadece özel turlarla gerçekleştiriliyor. Panari Adası’nda market, otel ya da herhangi bir ev bulunmuyor. Herhalde neden dünyanın en temiz denizlerinden biri burada tahmin edebiliyorsunuzdur.

SABAH, MALEZYA

Borneo Adası’nın kuzeyinde yer alan Sabah, bu listeye giren nadide yerlerden biri. Suyun rengi, insanın gözünü kamaştıracak kadar berrak. Bu sebepten dolayı dünyanın en temiz denizler listesine girmeye hak kazanmış. Beyaz kumsallarına uzanıp, soğuk bir ananas suyu içerek harika manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

CALA MACARELLETA, İSPANYA

Akdeniz’deki İspanyol adalarından biri olan Minorka’da bulunan Cala Macarelleta’ya ancak 30 dakikalık bir yürüyüşle veya deniz yoluyla ulaşabiliyorsunuz. Yemyeşil ağaçların ve kayaların eşlik ettiği denizde, mavinin rengi gözlerinizi alabilir. Güneş gözlüklerini yanınızdan ayırmamanızda fayda var.

BODRUM, TÜRKİYE

Türkiye’nin en estetik kenti olan Bodrum da bu listede yerini aldı. Bodrum’un mavi bayraklı plajları, yılardır yabancı turistlerin vazgeçilmezi konumunda. Bodrum’un serin berrak sularından yüzmenin keyfi bir başkadır.

CAYO COCO, KÜBA

Hemen hemen herkesin Küba’ya gitme hayali vardır. Küba’nın insanlar üzerinde büyülü bir etkisi bulunuyor… Bu büyülü ülkede yer alan Cayo Coco sizi ayrıca büyüleyecek bir yer. Dünyanın en temiz denizlerinden birine sahip Cayo Coco’nun altın beyazı kumlarından ayrılmak çok zor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir