Dünya üzerindeki telaffuzu en zor yer isimleri: Tam 85 harf

Dünya üzerinde ismini telaffuz etmesi oldukça zor olan kasaba, bölge ve şehirler var. İşte, Güney Afrika, İrlanda, Kanada, Tayland, Avustralya ve daha birçok ülkeden en ilginç yer isimleri…

Dünyanın pek çok ülkesinde telaffuz becerilerimizi zorlayan, dil sürçmesine neden olan yerler yer alıyor.

Muckanaghederdauhaulia: İrlanda’nın batı kesiminde, County Galway’in Connemara bölgesinde yer alan küçük bir kasabadır. Kasabanın adı İrlandacadan türemiştir ve “siyah havuzlu domuz tepesi” anlamına geldiği söylenmektedir.
İrlanda’nın batı kıyısı boyunca 2.500 km boyunca uzanan doğal bir sahil yolu olan Vahşi Atlantik Yolu üzerinde yer almaktadır. Kasaba, engebeli kıyı şeridi, bozulmamış plajları ve inişli çıkışlı tepeleri ile çarpıcı doğal güzelliği ile tanınır. Ziyaretçiler yürüyüş, balık tutma ve kano gibi açık hava etkinliklerinin yanı sıra yerel kültür ve tarihi keşfetmenin tadını çıkarabilirler.

Kasabanın adı İrlandaca bilmeyenler için ürkütücü görünse de, İrlandalı yer adlarının oldukça uzun ve telaffuzu zor olması alışılmadık bir durum değildir. Aslında, İrlanda’daki pek çok kasaba ve köyün adı İrlanda dilinden türetilmiştir ve genellikle İrlanda kültürü ve mirasında derin kökleri olan benzersiz anlamlara ve tarihlere sahiptirler.

Bovenendvankeelafsnysleegte: Güney Afrika’nın Kuzey Cape eyaletinde bir kasabadır. Adı Afrikaanca’dır ve “geçidin boynunun üst ucu” anlamına gelir. Kasaba, Botsvana sınırı yakınında yer alır ve Kai! Garib belediyesinin bir parçasıdır.
Birkaç yüz kişilik nüfusuyla çok küçük bir kasabadır. Güney Afrika’nın uzak ve engebeli bir bölgesinde yer alan kasaba, çarpıcı doğal manzaralarla çevrilidir. Kasaba, güzel yürüyüş parkurları ve balıkçılık ve kuş gözlemciliği gibi açık hava etkinlikleriyle tanınır.

Burayı ziyaret edenler, Afrika’nın en büyük şelalelerinden birine ev sahipliği yapan yakındaki Augrabies Şelaleleri Ulusal Parkı’nı da keşfedebilir. Park yürüyüş, av hayvanlarını izleme ve nehir raftingi gibi çeşitli aktiviteler sunmaktadır.

Pekwachnamaykoskwaskwaypinwanik: Kanada’nın Manitoba eyaletinde bulunan küçük bir bölgedir. Eyaletin kuzey kesiminde, Thompson’ın yaklaşık 250 km kuzeydoğusunda yer almaktadır.

Kanada’da en yaygın konuşulan yerli dillerden biri olan Cree dilinden gelmektedir. İsim, “vahşi alabalıkların kancalarla balık tutularak yakalandığı yer” anlamına gelmektedir.

Topluluk, doğal güzellikleri ve açık hava rekreasyon olanaklarıyla tanınmaktadır. Ziyaretçiler balık tutmanın, avlanmanın, kamp yapmanın ve çevredeki vahşi doğada yürüyüş yapmanın keyfini çıkarabilir. Yakındaki göl, kuzey turnası ve göl alabalığı popülasyonuyla balıkçılık meraklıları için popüler bir yerdir.

Buraya uçak ya da tekne ile ulaşılabilmekte olup, bölgenin geri kalanına bağlayan herhangi bir yol bulunmamaktadır.

Tweebuffelsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein: Güney Afrika’da Limpopo eyaletinde bulunan küçük bir kasabadır. Kasabanın adı Güney Afrika’da konuşulan bir dil olan Afrikaancadır ve “iki bufalo bir atış çeşmesiyle vurularak öldürüldü” anlamına gelmektedir. Bu ismin, iki bufalonun tek atışta öldürüldüğü bölgedeki bir av seferinden kaynaklandığı ve avcıların daha sonra olayın anısına yakınlarda bir çeşme kurduğu söylenmektedir.

Kasabanın kendisi çok küçüktür ve nüfusu sadece birkaç yüz kişidir. Tarım arazileri ve doğal manzaralarla çevrili kırsal bir bölgede yer almaktadır. Kasabada önemli bir turistik yer yoktur, ancak ziyaretçiler huzurlu atmosferin tadını çıkarabilir ve çevredeki kırsal bölgeyi keşfedebilirler.

Buraya en yakın büyük kasaba yaklaşık 70 kilometre güneyde bulunan Bela-Bela’dır. Bela-Bela, kaplıcaları ve doğa rezervleriyle bilinen popüler bir turizm merkezidir.

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg: ABD’nin Massachusetts eyaletinin Webster kasabasında bulunan bir göldür.

İsim, başlangıçta bölgede yaşayan yerli halk tarafından konuşulan Nipmuc dilinden gelmektedir. “sınırlarda balık tutma yeri, tarafsız buluşma alanı” anlamına gelmektedir. Göl, yıllar içinde Webster Gölü, Chargoggagogg Gölü ve Webster Gölü de dahil olmak üzere bir dizi başka isimle anılmıştır.

Göl balıkçılık, tekne gezintisi ve diğer su aktiviteleri için popüler bir yerdir. Levrek, alabalık ve turşu gibi çeşitli balık türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Rekreasyonel kullanımlarının yanı sıra Nipmuc halkı için kültürel öneme de sahiptir. Göl kutsal bir alan olarak kabul edilir ve kabile üyeleri tarafından geleneksel törenler ve toplantılar için kullanılır.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogoch: Birleşik Krallık’ın Kuzey Galler bölgesindeki Anglesey adasında bulunan küçük bir kasabadır. Avrupa’daki en uzun yer ismine ve dünyadaki en uzun yer isimlerinden birine sahip olma özelliğine sahiptir.

“Hızlı girdap yakınlarındaki beyaz ela oyuğundaki Aziz Mary Kilisesi ve kırmızı mağaradaki Aziz Tysilio Kilisesi” olarak çevrilmektedir. Bu isim 19. yüzyılda kasabaya ziyaretçi çekmek için bir tanıtım gösterisi olarak yaratılmıştır.

Yerel bir terzi tarafından uydurulan bu ismin amacı, o zamanlar İngiltere’deki en uzun yer ismi olan Llanhyfryddawelllehynafolybarcudprindanfygythiadtrienusyrhafnauole köyünden daha uzun bir isim yaratmaktı.

Kasaba, Waterloo Savaşı sırasında bir bacağını kaybeden ilk Anglesey Markisi’ne adanmış 27 metre yüksekliğindeki Anglesey Markisi Sütunu gibi cazibe merkezleriyle popüler bir turizm merkezidir. Kasabada ayrıca çeşitli mağaza ve kafelerin yanı sıra Kuzey Galler Sahil Hattı trenlerinin hizmet verdiği bir tren istasyonu da bulunmaktadır.

Sadece alışılmadık ismiyle değil, aynı zamanda Anglesey Adası’ndaki doğal konumu ve zengin tarihi ve kültürüyle de ziyaret etmek için eşsiz ve büyüleyici bir yerdir.

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu: Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’nın güney Hawke’s Bay bölgesinde bulunan bir tepenin Māori dilindeki adıdır.

“Landeater olarak bilinen, kayan, tırmanan ve dağları yutan büyük dizli adam Tamatea’nın sevdiğine flütünü çaldığı yer” anlamına gelir. Dünyanın en uzun yer isimlerinden biridir ve 85 karakterden oluşmaktadır.

305 metre yüksekliğindeki tepe bölgede popüler bir turistik cazibe merkezi haline gelmiştir. Fotoğraf çekmek ve çevredeki manzaranın tadını çıkarmak için ziyaret edilebilir.

Tepenin adı, yüzyıllar önce bölgede yaşamış olan ünlü şef Tamatea hakkındaki bir efsaneyle bağlantılı olduğu için Māori halkı için önemlidir. Efsane, Tamatea’nın tepede sevgilisine nasıl flüt çaldığını anlatır ve bu isim onun yaptıklarını ve başarılarını yansıtır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir