Dumanlı Tabiat Parkı beyaz güzelliğe kavuştu

Dumanlı Tabiat Parkı, Erzincan’ın Refahiye ilçesine 7 kilometre uzaklıkta, çevresi çam ormanlarıyla çevrili bir cazibe noktası.

Kar kalınlığının 45 santimetreye ulaştığı bu park, sadece yaz aylarında değil, kışın da doğal güzelliklerini sergiliyor. Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte bulunan park, yeşilin tonlarını barındırmasıyla ünlü. Yaz aylarında turistlerin ilgisini çekerken, kışın ise kar yağışıyla beyaz ve yeşilin büyüleyici bir kombinasyonu ortaya çıkıyor.

Refahiye ilçesine bağlı olan Dumanlı Tabiat Parkı, Erzincan kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Muazzam bir güzellik kazanan park, 2017 yılında Türkiye’nin 219. tabiat parkı ilan edilmişti. 2 bin 200 rakımlı Dumanlı Yaylası, karla örtülü halde kartpostallık manzaralar sunuyor. Dumanlı Yaylası’nda, ormanlık alanlar ve göl yüzeyi buzla kaplanarak kışa özgü bir güzellik oluşturuyor.

Soğuk hava koşulları nedeniyle zaman zaman buzlanma riski bulunan parka ulaşan yol, Erzincan İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler tarafından kar küreme ve tuzlama çalışmalarıyla güvence altına alınıyor.

Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, Dumanlı'nın kış aylarında ayrı bir güzelliğe büründüğünü belirterek, burayı Anadolu'nun yeşil cenneti olarak tanımlıyor.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir