Doğu’nun Kapadokya’sı gerçeğini aratmıyor: Vanadokya

Van’ın İran sınırında yer alan Yavuzlar köyündeki peri bacaları, Nevşehir’deki Kapadokya’yı aratmıyor. Bölgeye gelen turistler, peri bacalarını gezerek bol bol fotoğraf çekiyor.

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Yavuzlar köyünde bulunan Vanadokya, volkanik Yiğit Dağı’nın püskürttüğü kayaçların yağmur suları ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkan peri bacalarıyla dikkat çekiyor.

Özellikle yaz ve sonbahar aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Vanadokya, doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistleri büyülüyor.

Van Vadi Doğa Sporları Kulübü’ne üye bir grup doğasever, Vanadokya’yı ziyaret ederek peri bacalarını gezdi. Grup, peri bacalarının yanı sıra bölgedeki kale ve tünellerde de incelemelerde bulundu.

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, Vanadokya’nın Kapadokya’yı aratmadığını belirterek, “Vanadokya, muhteşem bir manzaraya sahip. Peribacaları, kale ve tüneller görülmeye değer. Doğayı ve tarihi eserleri hep beraber koruyalım” dedi.

Etkinliğe katılan Menduh Acar ise Vanadokya’nın koruma altına alınması gerektiğini belirterek, “Burası muazzam bir yer. Herkesin gelip görmesi lazım. Çok yoğun bir ziyaretçi potansiyeli var. Doğal güzelliğiyle Ürgüp ve Kapadokya’yı aratmıyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir