Doğu Karadeniz tatilcilerin gözdesi oldu

Tarihi ve kültürel varlıklarının yanı sıra dağ ve yayla turizmine yönelik pek çok seçenek sunan Trabzon, Giresun ve Rize, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçilerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sundu.

Bayram tatilinde Türkiye’de en çok ziyaret edilen 10 turizm destinasyonu arasında yer alan Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı, 21 bin 992 ziyaretçiyi ağırladı. Kente gelen turistler, Sümela Manastırı’nın yanı sıra Uzungöl, Ayasofya Camisi, Atatürk Köşkü ve yaylaları ziyaret etti.

Dereli ilçesi yaylalarıyla öne çıktı

Eşsiz doğası, yaylaları, ormanları ve tabiat parklarıyla öne çıkan Giresun’un Dereli ilçesinde de bayram tatilinde turizm hareketliliği yaşandı.

Ayder Yaylası’na ziyaretçi akını

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan başta Ayder Yaylası olmak üzere birçok yaylaya da ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

“Otellerimizde yoğun konaklama yapıldığını gözlemlemekteyiz”

Kentte en çok ziyaret edilen noktaların başında Sümela Manastırı’nın geldiğine dikkati çeken İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan “Başta Sümela Manastırı’mız her zaman olduğu gibi yoğun ilgiyle karşılaştı. Sümela Manastırı’mıza 9 günlük bayram tatilinde 21 bin 992 ziyaretçi geldi. Her yıl olduğu gibi ülkemizde de ilk 10 destinasyon arasında ziyaret edilenlerin başında geldi.” diye konuştu.

“2023 yılına göre 2024’te artış bekliyoruz”

Yeni turizm sezonunun başladığını anımsatan Tamer Erdoğan, “2024’e çok hızlı giriş yapacağımızı umuyoruz. Geçen yıl 1 milyon 319 bin ziyaretçi ağırladık. Bunun 706 bin 532’si yabancı ziyaretçilerden oluşmakta. İnşallah Körfez ülkelerinden kalkan vize muafiyeti sebebiyle 2023’e göre 2024’te artış bekliyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir