Doğu Afrika’nın kadim kabilelerinden: Masailer

Kenya’nın Başkenti Nairobi’ye yaklaşık 390 kilometre uzaklıktaki Masai Mara’da yaşayan kabile, aslan leopar ve çita gibi vahşi hayvanların bulunduğu uçsuz bucaksız düzlüklerde hayat sürüyor.

DOĞU AFRİKA’NIN EN ESKİ KABİLELERİNDEN

Doğu Afrika’nın en eski kabilelerinden bir olan Masailer, Kenya,Tanzanya ve Uganda’da geleneklerini büyük ölçüde koruyarak yarı göçebe bir halde yaşıyorlar.

Bol et tüketmek, kendilerine özgü takılar kullanmak ve özgün geleneksel kıyafetler giymek Masailer’in diğer kabilelerden farkı olarak gösteriliyor. Hayvancılık yapmanın Masailer için dini bir önemi de var.

MASAİ EVLERİ KADINLAR TARAFINDAN YAPILIYOR

Büyükbaş hayvanların kendilerine “Yağmur Tanrısı” Ngai tarafından verildiğine inanıyorlar ve bir erkeğin ne kadar fazla sürüsü bulunursa o kadar çok eş alabiliyor. Emanyata adını verdikleri Masai evleri, kadınlar tarafından yapılıyor.

Evlerin yapımındaysa çamur, küçük ağaç dalları, ot ve inek gübresi kullanılıyor. Masai kadınlarının kulaklarındaki küpe deliklerinin büyük olması ve kulağın altının halka şeklinde aşağıya doğru sarkması bir güzellik kriteri olarak kabul ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir