Doğayla iç içe bir gezi rotası: Akyaka

Muğla’nın en çok tercih edilen tatil köylerinden biri olan Akyaka, birbirinden farklı doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Denizi, güneşi, doğası ve tarihiyle ilgi toplayan bu tatil beldesinde; birbirinden farklı aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

Akyaka Plajı

Azmak Nehri ve Ege Denizi’nin buluştuğu yerde bulunan Akyaka Plajı’nda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Masmavi ve temiz deniziyle mavi bayrak ödülünü kazanmış olan bu plajda, gün batımını seyredebilirsiniz. Gökova Körfezi üzerinden batan güneş sizlere eşsiz bir manzara sunacaktır.

Azmak Nehri

Akyaka’nın simgelerinden biri olan Azmak Nehri, doğal güzelliği ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Kıyısında bulunan şifalı su kaynakları ve balık çeşitliliğiyle ünlü olan nehir, doğaseverlerin rotasında yer alıyor. Azmak Nehri’nden açılan sandallarla birlikte ormanları anımsatan güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Akyaka Orman Kampı

Akyaka Orman Kampı, kampçıların uğrak adresleri arasında yer alıyor. Burada hem günü birlik geziler yapabilir hem de uzun süreli olarak konaklayabilirsiniz. Aynı zamanda kamp yaparken Akyaka’nın koylarını keşfedebilirsiniz.

Sedir Adası

Sedir Adası, altın rengi kum taneleri ile Gökova Körfezi’nin doğal cennetlerinden biri olarak anılmaktadır. Çam, sedir ve zeytin ağaçları ile çevrelenen adanın; huzurlu atmosferinde yürüyüş yapabilir, masmavi sularında keyifle yüzebilirsiniz.

Gökova Aşıklar Yolu

Akyaka’nın Akçapınar Köyü’nde bulunan, doğa ve fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası olan Sevgi Yolu; huzurlu atmosferiyle ilgi topluyor. Okaliptüs ağaçları ile çevrili olan Sevgi Yolu’nda yürüyüş yapabilirsiniz.

Sakartepe Seyir Terası

Yürüyüş yolları ve mesire alanları ile çevrili olan Sakartepe Seyir Terası, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Gökova Körfezi’nden 900 metre yükseklikte konumlanan seyir terasından; Akyaka’yı ve Azmak Nehri’ni seyredebilirsiniz. Aynı zamanda burada düzenlenen trekking turlarına ve fotoğrafçılık gezilerine katılabilirsiniz.

Akbük Koyu

Yeşilin ve mavinin bir araya gelmesiyle eşsiz bir görüntü sunan Akbük Koyu, sessiz ve huzurlu atmosferiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Akbük Koyu’nun çevresindeki ormanlarda yürüyüş veya kamp yapabilirsiniz.

Azmak Kaya Mezarları

Akyaka Kaya Mezarları, tarihe ve arkeolojiye meraklı ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Kedrai Antik Kenti

Kedrai Antik Kenti, tarihi yapılarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Çam ormanlarını arasına gizlenmiş olan antik tiyatrosu ve sütunlu yolları ile birlikte doğal bir parkur sunuyor. Antik liman kalıntılarını barındıran Kedrai Antik Kenti’nde tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir